Akım korumalı priz dsl bağlantı hızını düşürüyor

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Modemlerim sürekli elektrikten kaynaklı bozuluyordu sonra gidip tplink’in akım korumalı prizini aldım. Elektrikten korudum derken son 2 sefer dsl hattından gelen yüksek akımdan modemler kullanılamaz hale geldi. Keenetic teknik servisi ile görüşürken bana dsl hattınıda akımdan korumam gerektiğini söyledi biraz araştırıp Apc marka akım korumalı priz aldım.

Bu değerler dsl hattı direkt olarak modeme takılı iken

Bu değerler de dsl priz üzerinden modeme takılı iken.

Sizce ne yapabilirim bunu düzeltmemin bir yolu var mı?

Her iki bağlantıda da modem oto Snr ayarında…

Sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi :confused: Ya akım korumalı prizi kullanmayıp modemlerin yanmasına razı geleceksiniz ya da hızınız biraz düşecek. İki ucu da … Değnek misali

Ek olarak hattı izole etmesi için TT ye şikayette bulunabilirsiniz.

2 Beğeni

Tt’nin beni kaale alacağını düşünmüyorum. Çünkü onlara göre her zaman problen müşteriden kaynaklı. Şu an öyle idare ediyorum ama hızım 65’ten 45’e kadar düşüyor :frowning:

Bu soruna bir kaç forumda daha şahit olmuştum. araya fazladan bir devre atıldığı için hız düşüyor sanırım. bilgili arkadaşlar daha net cevap verecektir.

1 Beğeni

DSL kablosuna ne kadar çok ek olursa o kadar hızın düştüğünü görürsün. Ek dediğimiz şeyler : soyulmuş kablolar, splitter, dsl prizleri , ara apartalar. Şöyle birşey var iyi bir ürün alırsanız sorun çıkaracağını sanmıyorum.

1 Beğeni

TP link :


Bu şekilde koruma sağlayan cihazlar var. Ah bu olmasın şuyu olsun koruma şeyi olmadan cihazı alsanız kendiniz korumanız gerekecek bazende akım koruma prizi bozulabilir direk geçire bilir bilemeyiz.

1 Beğeni

Bu Yıldırım koruması dsl içinde dahil mi?
Modemim bir kez daha bozulursa bunu düşüneyim. Daha önce archer kullanmadım. Keeneticten memnunum ama işte :frowning:

Aradaki tek ek priz oluyor :frowning: dış dsl kablosuna direkt olarak rj11 jacki çaktım. Ama işte araya priz girince düşüyor.

2 Beğeni

Keenetic de de var akım koruma… Akım koruma olmasına rağmen yansıysa tplink inde yapabileceği birşey yoktur.

“Ürünlerimiz ülkemizin de tabi olduğu Avrupa Birliği CE standartlarında üretilmekte olup, bu standardın belirlediği sınır olan 1 kVA (1000 V.) a kadar yüksek akıma karşı koruma sağlamakta ve GARANTİ edilmektedir. (Keenetic laboratuvar testlerinde 6 kV yüksek gerilim testlerinden başarı ile geçmiştir.)”

1 Beğeni

Keenetic yüksek akımın garanti dışı bıraktığını söylüyor ama aynı zamanda :frowning:

Suç ne sizde ne de keenetic de. Suç TT de. Dsl hattını izola etmek zorunda. Hakkınızı arayabilirsiniz

1 Beğeni

Elimde Dsl akımından bozulduğuna dair rapor mevcut fakat modemi yaptırmadım. Onu kullanıp bir şeyler yapabilir miyim?

ölçü aleti alıp (nalburlarda yada 1tl cilerde olabiliyor) ölçü aleti ile (multimetre,avometre diyede geçer) hattınızı ölçebilirsiniz akım korumalı prizden gelen ucu ölçün birde direkt ölçün aradaki farkı kıyaslayın konusuda varmış , bende vdsl yok sadece telefon hattı var oradan gelen voltaj 52v

Yanan 3. Modem…

Sad Fight GIF by Top Rank Boxing

1 Beğeni