Airties Air4960xr Resetlenme sorunu

Herkese merhaba. Forumdaki ilk konum ve mesajım, umarım konu yerini doğru tercih etmişimdir. Öncelikle TurkNet isp’nin vesilesi ile bu ürüne ulaşabildiğim için memnunum. ISP hizmeti olmadan bu ürünü yurt dışından temin etmek sanırım mümkün görünmüyor şu an. Bu sebeple de sorunu (Airties’a yazmayı düşünüyordum) TurkNet’e bildirmem daha doğru ve uygun olacak görünüyor.

Fiber bağlantıda ont sonrası (eth) router’a bağlı olarak kullandığım 4 adet, mesh modunda air4960xr ürünü var. Evde bir sebepten dolayı bütün sigortalar atmış. Bu sorundan sonra router’a ethernetten bağlı olan air4960xr kendisini resetlemiş ve fabrika ayarlarına dönmüş. Farklı yapılandırdığım kablosuz ağ ismi yerine default ayarları görünce bu durumu anladım. Yalnız cihaza lan ip ile giriş yaptığımda, admin için kullanmam gereken default wifi parolasının ise değişmediğini gördüm. Neyse bu cihaza giriş yaptım ve sadece wifi yapılandırmamı düzeltip çıktım. Otomatik güncelleme seçeneği de pasif durumdaydı ama bu da resetlenme sonrası aktif hale gelmişti. Bu özelliği de tekrar kapattım. Diğer 3 airties cihaza ise hiç dokunmadım ve halen de kullanmaya devam ediyorum.

Merak ettiğim ilk şey, lan web şifresinin neden değişmediği. bu bir cihaz yazılım sorunu mudur? Doğru yere mi bildirim yapıyorum?

Diğer bir sorum da farklı bir yerde edindiğim tecrübe için olacak. Aynı cihazlar var fakat ilk cihaz pppoe modunda. Bu cihazda Tivibu için ipoe yapılandırması da var. Normal çalışıyorlar ama bu cihazın önünde köprü modunda bir vdsl modem de var. Dolayısıyla Tivibu kanal geçişlerinde kendini belli eden bir bekleyiş var. (1saniye gibi). Bu kanal geçiş süresini kısaltmak için bir ayar yapmak mümkün müdür? teşekkürler.

Ürün hakkında sorusu olan var ise edindiğim tecrübe kadarıyla cevap vermeye de çalışırım.

@tnetwork @moderators