Airties 4960XR Router i sadece Access Point olarak kullanma

Kendi Router’imin modeli TP-Link ER605. Gigabit Fiber ile gelen SmartyFi cihazini (Airties 4960XR) sadece access point olarak kullanmak istiyorum. Sadece tek AirTies 4960XR var, mesh soz konusu degil.

Standalone AP modu olmayan Router lari AP gibi kullanabilmek icin yapilan, WAN i cikar, LAN a tak, ayni subnetten IP assign et, DHCP server i kapa, UPnP kapa islemlerini yaptim, fakat yine de internet alamiyor. Bu konfigurasyondayken topolojideki her acik cihaza reset attim, bir degisiklik olmadi.
Bu ayarlari default br0 interface inde yaptim, cunku br1 interface in bir seye etki ettigini su ana kadar hic gormedim. Ne amacla var onu da anlamadim.

Alternatif olarak WAN ayarlarinda IPoE secenegini gordum, ordan Statik IPv4 assignment ile ayar yapmaya calistim, bu sefer internet alamamayi gectim kablo takili degilken bile cihazin LED si yesil yanmaya basladi. Kabloyu takinca yine de internet alamiyor. Cihazdaki gomulu PPPoE ayarlari belki benim IPoE ayarlarini eziyordur diye dusundum, fakat cihaz PPPoE ayarlarini silmeme izin vermiyor.

Cihaza TT dışı global yazılım bulabilirsiniz belki.

Modem tt tarafından satılmıyor. TurkNet abonelerine 4960 gönderiyor sonradan iade ediyorlar.

Okuduğuma göre LAN dan LAN bağlantısı yapıyorsun öyle internet geliyormuş DHCP kapattıklarınıda okudum. Aslında mantıklı geldi çünkü router arkasında LAN girişi iki ok var yani çift taraflı çalışıyor.
Makalede deneme yapmışlar.

Evet bu mümkün, benim de Zyxel cihazda LAN’dan giriş yapıp DHCP kapatınca internet geliyordu

Problemi cozdum. Airties 4960XR Tagged VLAN trafigi anlamiyormus. ER605 Routerdan AP nin takili oldugu portu Tagged VLAN 1 dan Untagged VLAN 1 a alinca sorun cozuldu. Su an LAN bazli AP configuration i ile kullanabiliyorum.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.