Airtes 4960r modem bağlayıp gittiler,1000 mbit alacaımı söylediler fakat 100 mbit aldığım internet bile bundan iyiydi.wifi neredeyse hiç alamıyorum.Bu modemin en stabil ayalaını resimmli olarak paylaşacak var mı lütfen?Mümkünse wifi ayarlarını da lütfenn.
ayarlarını otomatikte bırak. 2.4 ve 5.0 wifi ağını ayırsan da fark etmez. ben otomatikte bırakmanı tavsiye ederim.
pppoe, tivibu ve lan ayarlarını da verelim tam olsun. bu airties’i bridge veya pppoe modunda ayarlayabilmek için wan portuna dhcp vermek gerekiyor. bu yapılmadığı takdirde, ne cihazın arayüzüne erişiliyor ne de cihaz wifi yayın yapıyor. gıcık bir durum gerçekten.
yalnız cihazın şöyle de ciddi bir sorunu var. bu sorunu TurkNet’e mi yoksa airties’a mı bildirmek gerekiyor karar veremedim. airties’a da yazarım sanıyorum. elektrik kesildiğinde, mesh sistemine öncülük eden ilk cihaz, şifresi hariç default wifi ayarlarına geri dönüyor. pppoe ayarlarda da bunu görmek için test yapmayı düşünüyorum ama sıkıcı bir durum gerçekten. üçlü veya dörtlü mesh sisteminde ki; ikili mesh sisteminde de aynı şey olacağını söyleyebiliriz: cihaz düğmesi haricinde, kablosu çekilirse veya elektrik kesintisi yaşanırsa, mesh sistemi çöküyor.
evet sadece bridge mod ayarlarındayken elektrik kesintisi yaşanırsa eğer, ilk cihaz yani http://masternode.local adresi ile giriş yaptığımız cihazın wifi ayarları default hale geliyor. ama ilginçtir web arayüzü şifresi değişmiyor ve en son ne kullanıldı ise o geçerliliğini koruyor. dolayısıyla böyle bir durumda mesh sisteminde yer alan diğer cihazlar devre dışı kalıyor. ilk cihaz yeniden eskisi gibi ayarlanırsa, diğer cihazlar tekrar devreye giriyor.