Airties 4960r 2.4ghz - 5ghz hız testi hak

Asus rog zephyrus s17

wifi 6 desteği olmadığını ben de biliyorum…demek istediğim senin elinde zaten yüksek hız alacak kapasitede bi cihaz yok ki wifi 6 modem alasın…

mesela bende bu modem olmasına rağmen yüksek kapasitede hız alabilen cihaz olduğu için 600 mbps rahat görüyorum

500 Mbps paket ile kablolu olarak 630 ila 650 Mbps hız alıyorum. Keenetic Giga Wifi 5 ile 590 Civarı bir hız alıyorum. Keenetic Hopper ile Wifi 6 Standardı ile 630 Civarı bir hız alıyorum. Kullandığım Telefon S20FE Wifi6 Destekli.

1 Beğeni

Kullandığım cihaz wi fi 6 destekli. Yazdığım bilgisayarın modeline ve wi fi kart özelliğine bakmamışsınız sanırım.

500 mbps paket ile 630 -650 mbps hızı nasıl alabiliyorsunuz anlayamadım açıkçası.

TurkNet müşteri hizmetlerinde görüştüğüm bir yetkili (müşteri hizm. temsilcisi değil) Airties 4960r wi fi 6 destekli modemin Zyxel VMG3625-T50B modeline kıyasla hız anlamında hiç bir farkı olamayacağını (kapsama alnı ve smat özlelliğ hariç) tarafıma ileti. Bu sebeple mevcut profilimi bozmanın hiç bir anlamı olmadığını elimdeki modem ile devam etmemin daha mantıklı olacağını söyledi. Fakat Airsonics airties 4960r Wifi 6 Mesh Router - CKLasT tarafından #2 burada geçen bilgiyi ilettiğimde de aynı şeyler tekrarlandı.

100lük paket 130 Mbps 200 Lük paket 270 Mbps 500 Lük Paket 630 Mbps çıkıyor hız testlerinde.

Ekran Alıntısı
Wifi ayarlama yaptık ama yine bu kadar alabiliyor.

Altyapım ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Aldığım download ve upload hızlarım normalin çok altında. Network birimi 2 adet test sonuucu istedi. Haber verecekler.

Vaad edilen hızın üzerinde çıkması şaşırttı beni gerçekten .TurkNet müşteri hizmetleri temsilcileri 140-180 mbps hızları normal görüyor. Ne kadar enteresan değil mi

Normal denilen hız

1 Beğeni

Son bir test daha paylaşıyorum. Sonuç alamadığım takdirde gerekli yerlere şikayetimi bildireceğim.

Kablolu yapacaktın ne oldu.

Kablolu yapma şansım yok maalesef. Harici aparat alınması gerekiyor diye konuştuk ya sizinle. Bu gün müşteri hizmetleri ile yaptığımız görüşmede adresime kablolu ölçüm yapılabilmesi adına bilgisayar ile ekip göndereceklerini söylediler. TurkNet müşteri hizmetlerinde görüştüğüm yetkili de altyapımda problem olabileceğini düşünüyor. Fabrika verisi 5 ghz bandında 867mbps olan 1 gbps hizmetimde 500 - 550 mbps hız almam gerektiğini aynı zamanda ölçülen dbi seviyesinin normal seviyede olmasının da hız problemi yaşamayacağım anlamına gelmediğini tarafıma iletti.

Kablosuz bağlantı local ağ içi hızınız ne gözüküyor ? 2x2 80 Mhz ile S20FE de 867/867 olarak gözüküyor ve 590 Mbps alıyorum

Yukarda PC ile modem arasında hız bağlantısı paylaşmıştım o hız yükselmediği sürece yüksek hızları pc göremez. Alt yapıyla alakası yok.

@BlackOwL kaç gündür söylüyorum.

Ekran Alıntısı

O hız local ağ içi hız ise alt yapılık bir durum yok.

Ekip biraz önce ayrıldı kablolu bağlantı ile deneme yapıldı. 899. mb. hız testi yapıldı . Test o hızı görünce hemen sonuçlandırıldı. Beklenilse belki bir miktar daha yükselebilirdi.

Bak ekip geldi sizlere diyorum, Benim destek ekibine kısa özetim oldu baştan beri biliyordum.

Destek ekibine söylediğim
WİFİ kartını AC olarak en fazla 300 MB alıyor. Yapabilecek birşey yok, PC den farklı türlü ayarlamalar yaptırdım hertürlü 300 geçmiyor. Leptop rj45 girişi yoktur.