ADSL'den Türknet gigafiber geçiş

Merhaba, Şu anda kırmızı bir markanın 8mbps adsl internetini kullanıyorum ve binada TurkNet gigafiber altyapı var. 2 adet sorum sorum olacak:

  1. Geçişte kutudan, daireye kadar fiber altyapı çekiliyor mu? (sitede başka operatörden geçişte kurulum hizmeti sağlamıyor yazıyor)
  2. TurkNet kullananlar, Kurulum hizmetinden memnun musunuz? Instagram gibi yerlerdeki yorumlar hiç iç açıcı değil.

“Başka operatörden geçişlerde Kurulum Hizmeti vermiyoruz. Çünkü abonelerimizin hali hazırda modemlerine kadar hazır bağlantıları bulunuyor. Hizmet geçişi tamamlandığında bu abonelerimize SMS gönderiyoruz. Bu SMS’ten sonra tek yapmaları gereken modem konsollarına girerek iki dakikada kullanıcı adı ve şifrelerini SMS’le gönderilenlerle değiştirmek. Kullanıcı adı ve şifre değişiminden sonra (çoğu zaman modemi açıp kapamak da gerekir) hemen TurkNet ile internet kullanımları başlayacak ve neredeyse hiç bağlantıları kesilmeden geçişi tamamlamış olacaklar. Bu abonelerimiz eğer ihtiyaç duyuyorlarsa İlk Yardım sayfalarımızdan ya da modem kurulum videolarımızdan bu konuda destek alabilir.”
TurkNet Kurulum Hizmeti — TurkNet.

Öncelikle adsl hizmeti kapatılacak. Gigafiber farklı bir hizmet ve türknetin kendi altyapısı ile verdiği bir hizmet. Aktif olarak geçiyorsa yeni başvuru olarak başlatılacak. Kurulum hizmetinden bizzat ben faydalandım. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Randevuya sadık kalarak zamanında geldi ve kurdular. Evet bazen altyapı kaynaklı ve ya randevuya yetişememe durumları olabiliyor. En son bilgi e göre adsl ve vdsl hizmetleri kapatılıyor taşıma işlemi yapılmıyor.

TurkNet te vdsl olsa idi taşıma sistemi gibi olurdu. TurkNet gigafiberi verir vdsl i kapatırdı. Ama başka firmadan taşımayacaklar. TurkNet gigafibere abone olmak için web sayfasını açtığınızda popup olarak belirecek sayfa da kampanya kodu belirecek. Onu not alırsanız. Abonelik başlatırken bilgileri dolduracagınız yerde bunuda yazarsınız ve kurulumla ilk ay ücretsiz olur. Süreç konusu tam olarak belli olmayabilir. Konumunızdaki yoğunluğa göre değişir.

Adsl de taahhüt süreniz var mı? Eğer yoksa istediğini zaman kapatabiliyorsanız. Nacizane önerim gigafiber e başvurun. Bağlantılar yapılsın. Çalışmaya başladığımda adsl i kapatırsınız. Ama taahhütlü olarak kullanıyorsanız. Gigafibere geçişte 1000 TL ye kadar TurkNet karşılıyor. Siz eski firmanıza peşin ödersiniz. TurkNet size faturanıza 6 taksitle indirim olarak tanımlar.

Öncelikle türknetin sayfasından adresinizle altyapı sorgulaması yapın. Gigafiber hizmetinin aktif olarak görürseniz. İşlemlere başlarsınız. TurkNet müşteri hizmetleri ile görüşerek daha net ve doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.

Başka operatörün adsl ve vdsl hizmetinden türknetin hizmetine geçerken kurulum yok siz sadece modemden şifre ve kullanıcı adı değiştirerek devam ediyorsunuz ama gigafiber geçerseniZ. Apartmanınızdaki kutudan evinize fiber kablo çekilip gpon ve modem kurulumu yapılıyor. Tanımlamalardan sonra devreye alınır. Eski kablo ve modeminizi şifre değiştirerek kullanamazsınız.

1 Beğeni

Taahhüt bu ay bitiyor ve az önce başvurmaya çalıştığımda bu hata çıktı
Screenshot_20221204-172900_Chrome
Bunu kendimiz kapatıp geçmemiz lazım galiba.

Aynen büyük ihtimalle boş port yok. Madem bu ay bitiyor. Gigafiber e direk başvurun sıfırdan bağlatın diyeceğim ama eger gigafiber hizmeti olsa secenek olarak size o çıkardı. Gigafiber istiyorum sayfasından kontrol edebilir misiniz?

Şu anda türk net’e başvurup tüm gerekli bilgileri verdim. TurkNet ekipleri gelmeden adsl aboneliğimi iptal ettireceğim. Boş port olmama ihtimali yok çünkü mahallede neredeyse fiber internet kullanan yok.


Bazen gigafiber kurulumu zaman alabiliyor. O arada internet kesintisi olmaması adına demiştim. Süreniz dolana kadar en azından interneti yedeklemiş olursunuz.