Adsl den Vdsl'e Geçtim Modem ip almıyor

Merhabalar. Şimdiye kadar TurkNet ADSL kullanıyordum. Fakat internetten adresimi kontrol edince adresimde 65 mbit desteklediğini gördüm. Online işlemlerden tarife değişikliği talebi oluşturdum ve gayet hızlı bir şekilde yeni tarifeme (Nedense desteklenen 65 mbit değil de 35 mbite) geçti.

Bütün problem de burada başladı. Modemi bir kaç defa baştan kurdum (Modem TP link W9970V3 ) VDSL mod da olduğunu da kontrol ettim. Ama DSL bağlı gözüküyor. Fakat hiç bir şekilde karşıdan ip almıyor. Müşteri hizmetlerine ilettim sorunu. Ekip gönderdiler. Eve gelen bağlantıda problem yok dediler. Ama ADSL’de normal çalışırken VDSL’e geçince hiç bir şekilde ip alamadım. Yardımcı olur musunuz?

Modem kullanıcı adı ve şifrenizi kontrol eder misiniz tekrardan?

  • Hızlı kurulumdan kurulum yaptınız mı?
  • @ttnet olan kısmı silerek @turk.net olarak değiştirdiğinizden emin misiniz?

Bunlardan eminseniz modemi fabrika ayarlarına aldığınızda kurulum yapmayınca DSL ve Internet ışığı yanıyor mu?

Şöyle. Modem kullanıcı adı ve şifreyi turknetin sayfasından alıyorum. Eğer oradaki doğru ise benim girdiğim doğrudur. Noktası virgülüne kadar giriyorum.

Attığınız ekran görüntüsünde pppoe bağlantısı kurulmuyor. Bunun iki açıklaması olabilir, ya @turk.net kısmında hata var yada teknik olarak tt tarafında sorun var. Bunu anlamak için de modemde ayar yapmadığınızda yani fabrika ayarlarındayken internet ışığının yanıp yanmadığını sordum ama cevap gelmedi. Kullanıcı adı veya şifrede yukarıda bahsettiğim kısım haricinde bir hata yapsanız da pppoe bağlantısı kurulur, sizde kurulmamış.

Gecikıme için kusura bakmayın. Öğle arasında anca gidebildim eve.

Modemi fabrika ayarlarında döndürdüm. Herhangi bir ayar yapmadan dsl ışığı yanmaya başlıyor.

Söyledikleriniz tam olarak öyle. pppoe bağlantısı gerçekleşmiyor. @turk.net kısmına dikkat ederek yaptım (ki yine denedim). Malesef olmuyor. pppoe baplantısı kuruluyor diyor ama bir müddet bekledikten sonra yine bağlanmaya çalışıyor. Sistem loglarının ekran görüntüsünü de atıyorum.

Merhaba, @eminekokcam Hattınızı kontrol ettiriyim birşey varmı diye ondan sonra size bilgi verilir.

Bu kısımdaki kullanıcı adı ve şifreyi hem TurkNet online sayfadan hem de sms göndererek teyit ettim. Çok fazla bir teknik bilgim yok ama ADSL’de iken de kurulumu ben yapmıştım. Tarifemi VDSL’e geçirince bu hata meydana geldi. Acaba ADSL deki kullanıcı adım ve şifrem VDSL’e geçince değişti mi? Veya daha farklı teknik bir problemm mi var bilemedim. Aklıma ilk gelen modemin VDSL’i desteklemeyeceği geldi ama modemin teknik özelliklerine baktığımda (ki modemin içerisinde de yazıyor bu ) desteklediğini gördüm.

Merhaba, @eminekokcam
Yetkili arkadaşım kontrolü sonucu girilen K.a yanlış olduğunu söylüyor.
Modemin hiç bir ayarını değiştirmeden tekrardan kullanıcı adı bölümünü resim atar mısın. Sayfayı yenilenmiş bir şekilde.

Selamlar @eminekokcam, foruma hoş geldiniz :raised_back_of_hand: İç tesisatınız için ekip talep ettiğinizi görüyorum. Ekipler adresinizi ziyaret ettiğinde modem kurulumunuzu gerçekleştirecek :handshake:

@alperenatici evet en son teknik destek istedim.

Yanlış olmasın diye direkt olarak TurkNet online da teknik destek altında modem kullanıcı adı ve şifre var oradan aldım kullanıcı adı ve şifresini. Hatta yanlış olabilir diye çağrı merkezini aradım oradan da sms ile tekrar istedim. İkisi de birbirinin aynısı. kullanıcı adı ve şifre yazan kısmını da direkt buraya kopyalayayım;

kadi:****251010114445adsl@TurkNet
Şifre:****48751

Yıldızları ben ekledim ama isterseniz tüm kadi ve şifreyi de paylaşabilirim.


1 Beğeni

Yanlış burada. @TurkNet değil, @turk.net olmalı.


Görselde doğru yazmışsınız zaten belirttiğim kısmı :smiling_face: :+1:

doğrusu görseldeki gibi olan. Diğerini hızlı yazayım derken sanırım otomatik klavye düzeltmiş. :slight_smile:

Yani modemde doğrusu yazıyor ama yine de pppoe bağlanmıyor.

1 Beğeni

İki taraftan kontrol ettirdim farklı gözüküyor yani atlak port olduğunu düşünüyorum. TT ekibi kontrol edecektir.

Sanırım teknik bir durum. “atlak port” un ne olduğunu bilmiyorum ama sanırım benimle alakalı bir problem değil. Portlar ile alakalı bir durum. Sanırım teknik ekip gelince çözer.