ADSL den VDSL geçiş hakkında

merhaba arkadaşlar, şuan TurkNet kullanıcısı olarak Adsl hizmeti kullanıyorum. fakat altyapım 61mbps destekliyor görünüyor. vdsl modem alacağım bu nedenle. fakat adsl hattan vdsle geçerken port değişikliği yapılıyor mu? ve paket değişikliğinde 75mbps paketine geçsem adsl2+ destekli modemde bildiğim kadarıyla maks 24 alabiliyor onu alabilir miyim?

bir de modem olarak keenetic düşünüyorum. extra ile omni arasında 400liralik fark hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim. ya da modem onerisi.

evet port değişikliği oluyor. ama bağlı olduğunuz dolapta portunuz vdsl olarak bağlıysa, iss’den vdsl pakete geçiş talebinde bulunmanız gerekiyor. Bildiğim ve okuduğum kadarıyla normalde adsl2+ 25 mbps’e kadar destekliyormuş ama ülkemiz şartlarında 16 mbps’e kadar alabiliyormuşuz.

vdsle geçiş talep etsem, modemin vdsl desteklemesi bağlantıda bir sorun oluşturur mu? sadece alabilecek maks hızı alamam.

modemin vdsl değilse bağlantı sağlayamazsın.

Merhaba, modem olarak gönül rahatlığıyla Keenetic markalı modem alabilirsiniz.

ADSL destekli modem ile sadece ADSL kullanabilirsiniz aynı şekilde VDSL destekli modemde de VDSL kullanabilirsiniz. ADSL+VDSL modemde ise ADSL ve VDSL kullanabilirsiniz.

Port olayına gelecek olursam:
Benim bulunduğum bölgeye fiber dolabı yerleştirildi ve oradaki bağlantılar yapılınca DSL panelindeki değerlerimde artış gördüm ve internet paketimi VDSL’e çevirdim yani port değişimi olmadı kısacası fiber dolabında benim portum bağlıydı ve bu port üzerinden ADSL olarak evime internet geliyordu ama paketimi değişince VDSL’e otomatik olarak geçti internetim.

Kısa ve özet geçecek olursam:
Saha dolabınıza zaten sizin port bağlı sadece paketinizi değiştirdiğiniz zaman otomatik olarak VDSL’e geçiş sağlayacak internetiniz.

1 Beğeni