Acil Konu Hızım Düştü Port Değişikliği Yapıldı!

Sayın yetkililer 1 aydır çok güzel internetim vardı vdsle geçtim 88mb indirme 8 mb uploadım vardı sinyal zayıflamam 0 / 5 idi bugün hattım 13mb downloada sabitlenmiş sinyal zayıflamamda 11 e çıkmış bana biri bunu açıklayabilirmi acaba ben her ayın bir sabahı kalktığımda böyle süprizlerle karşılaşacakmıyım

YAPA’ya geçirmişlerdir

Yapa yok buralarda. Samsunda bile yok ben ilçesindeyim ki hiç yokkkkk…

o zaman portunuz arızalı

Aynen şimdi elime alırım bir tane tornavida tamir etmeye giderim

Destek kaydı açarak durumu bildirin

Bildiriyoruz buradaki modreatör arkadaşlar benden sonraki açılan konuya cevap veriyor ama buraya bakmıyorlar. Arıza kaydı açtımız zaman 1 gün sonra cevap veriyorlar. Arıza kaydı açıp buraya yazmamın amacı süreci hızlandırmaktır.

Bölgenizde altyapı çalışması yapılıyor olabilir bu nedenle hızda düşme gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Açmış olduğunuz destek kaydı üzerinden temsilci en kısa sürede geri dönüş sağlayacaktır.

Altyapı çalışması yapıldı 1 gün boyunca netsiz kaldım oldu ve o tabi bu bir sonraki günlerde baya baya oldu Baran bey ki oldu her zaman OİM e girdiğimde dan diye suratıma kırmızı bir yazı ile altyapı arızası oldunu bildirirlerdi ve arıza kaydı açamazdım ki şu an yok ve arıza kaydı açabiliyorum. Kusura bakmayın asabiliğim üstümde ama inanın psikolojik travma yaşamaya yaklaştım ben işim internetsiz olmuyor ve artık her sabah kalktığımda modem hat istatistik raporun bakıyorum yani artık bu hale kadar geldim

Merhaba, port değişikliğinden eminseniz temsilciye port değişim talebi edin. Aşşağıda ki unsurlar da olabilir, bu hız düşümü ve zayıflamaya neden.

  • Port (iç/dış hat)
  • Bağlantı (iç/dış hat)
  • Kablo hasarı (iç/dış hat)

Kablom yeni cat 6 23awg kullanıorum nexans kablo ve spiral boru içinden geçirdim dış ortama karsı izole her haftada 1 kezde kontrol ederim spiral boruyu aylardır sorun yasamadim adslde vdsle gecerken bi gun gecme sürecinden sonra 1 ay rahat kullandim ve bu gectimiz gün ise müzdarip bir şekilde hat zayıflamam arttı ve 11 oldu hadi ama pek dokunmaz diyecegim 27 zayıflama deyerinde sorunsuz net kullandım oldu ama abicim şuraya 0 dan da 11e çıkmasi bir anda şaka deil. Upload kısmımda zayıflama oranında oynama yok bak upload tarafında hiçbir sıkıntı yok ama download tarafı çöp resimde daha iyi anlarsınız. Vdsle de indirilebilir atanabilir hız max 14mb dior şakamı abi bu :rofl::rofl:


Kabloda temassızlık kopma tarzı bir durum var gibi geldi sadece downloadda sorun oluşmuş



Bakın bugün düzelttiler kablomda deilmiş demekki maşallah müdavimler takmış kabloya kafayı gidiyor benide müdavim yapın. Önceki 88mb idi hat deyerim 79Mb oldu şimdi yanlış analamayın burda türkneti suçlamıyorum ttneti suçluyorum boşuna chrun evrağını imzalamıyoruz ama sağolsunlar rahat durmuyorlar.

Sorunun çözülmesine sevindim. Forumda uzun süre takılırsan müdavim olursun sistem otomatik atıyor ünvanı

Yukarı da belirttiğim gibi ihtimalleri öne sürdüm ve sorununuz dış hat kaynaklıymış. “müdavimler takmış kabloya kafayı gidiyor” genel de bu tarz arızlar hatsal yani iç/dış kaynaklı oluyor. Keyifli kullanımlar dilerim. :sunglasses:

Yok size demedim size açıklama yapmama rağmen hayla aynısını denmesine tilt oldum :smiley: