Evimde TurkNet kullanıyorum işim gereği çalıştığım yerde kalıyorum ve işverenemizin sağladığı internet yetmeyince haliyle TurkNet ile görüştüm, bina sistemde müstakil görünüyor ve aktif başvuru olduğu yazıyor bu sebeple müşteri temsilcisi arkadaşlar yardımcı olamadı fakat ben üzülerek mecbur başka firmadan hizmet almam gerektiğini söylediğimde Elif Hanımın yüzüme kapatmasıda hiç hoş olmadı.
Gelelim asıl soruna. Bina müstakil değil fakat öyle görünüyor, görüştüğüm diğer 3 sağlayıcı sorun olmayacağını ve işlem yapabileceklerini söyledi ama ben memnun olduğumdan burdada TurkNet kullanmak istiyorum. Bunun bir çaresi yok mu?
Bina müstakil değil derken o kısmını anlamadım. Adres kayıt sisteminde veya dask üzerinde ki bbk ile tekrar sorgulama yapmalarını iletebilirsiniz. Buradan @alperenatici arkadaşım müsait olduğunda dönüş yapacaktır.
30dan fazla dairesi olan bir rezidans burası fakat ayrıntısını bilmediğim bir sebepten müstakil olarak görünüyor, fazlasıylada boşta port var. Bahsettiğim hatayı sadece TurkNet 'te alıyorum, diğer servis sağlayıcılarının bazılarıyla telefonda görüşerek bazılarınında internet sitesinden altyapı sorguladım hiçbirinde böyle bir sıkıntı çıkmadı karşıma zaten son 4 5 ay içinde yeni taşınan birçok daire sakinide internet bağlattı onlarda böyle bir sorunla karşılaşmadılar.
16 mbps sonucunu aldıktan sonra 1 gün daha bekleyip bu sabah tekrar kontrol ettim, sabah 100 görünüyordu ve hemen başvuruyu yaptım hatta tam 40 dakika sonrasında türk telekomdan ekip gelip işlem yaptılar ve türknetten gelerek aktivasyon yapılacağını söylediler, 70 75 mbit alacağımı söylediler bunada şükür.Şu an tekrar kontrol ettim, bizzat benim aktivasyon sürecim olmasına rağmen hata vermiyor ama yine altyapımın 16 mbit desteklediği yazıyor.
Belirttiğiniz sitede çıkan sonucu ve TurkNet sayfasındaki altyapı sorgulama sslerinide bırakıyorum.
Merhaba, Bazen saate göre değişebiliyor. Dolu gösterse bile boş port olabiliyor. Sistemde bazen öyle gösterebiliyor. Şansına artık. İnşallah portu alırsın.