95mbps destekleyen ağ değerimde 70 mbps alıyorum neden

95 mbps destekleyen alt yapım var paketim 100mbps dls limitim yok ve hız ölümlerinde 5ghz bandında 70 mbps hızı geçmiyorum yardımcı olacak kimse varmı?

Modem bant genişliği en yüksekte olması lazım ve kullandığınız cihazın kapasitesi düşük olabilir

Cihaz redmi note 9 pro kablosuz ağda bir başka konumda 290 mbps hızı gördü en yüksek kanal hızınıda denedim fakat 20mhz ded e 70 80 de de 70 anlıyorum.

Nazım ŞAHİN

1 Beğeni

Merhaba, modeminize marka/model araştırıp, uygun wifi ve dsl ayarlaması yapar mısın? 290mbps gördüğünüzü belirtmişsin. peki, data paketi kaç mb?

Telefonda görebiliyorum yani beni görebildiğim en yüksek hız telefonda o hıza kadar destekliyor benim merak ettipim telefonum desteklediği halde ve modemim tenda v1200 modeli olduğu halde 75 mbps hız paketi kullanıyorken 73 mbps alıyordum baktığımda kota desteklediği için 100mbps pakete geçtim ancak hızımda bir değişiklik olmadı hala 70 ila 73 mbps hız atlıyorum bunun çözümü nedir

Nazım ŞAHİN

Kablolu kaç mb görüyorsun? 192.168.1.1 kısmından wifi ve dsl ayarlamasını yapmayı denedin mi? Stabil ayarları, high performance belki faydalı olabilecek ayarları etkinleştirebiliriz. SS paylaşır mısın?
290mb aldığın hizmette ki paket datası kaç mb tanımlı?
Bu, durum bütün cihazlarda mı böyle?

onemli olan alt yapinin destekledigi degil modeme kadar ne hiz geldigi benimde alt yapi 60 destekliyor 45 alabiliyorum malum alt yapi bakir ve cok yeni degil kisaca alt yapi sikinti olmamali o hizi alman icin

Modeme 93 geliyor

Nazım ŞAHİN

Modemi yeniden başlatıp tekrar açtınız mı ?

Evet yapılması geken herşeyi yaptım. Bant değişikliği vs ama yok hala aynı.

Nazım ŞAHİN

Modeme 10012 gelirken speed test kablolu en yüksek 94 görüyordum 5 ghz de 90- 93 arası kendine göre kıyaslama yap istersen. Telefon da wifi ayarlarında bağlantı hızı kaç olarak var misal benim 866 iken max hızı alıyorum mesafeye göre telefonda 430 144 e düşünce hızda düşüyor. Bir de her kanal aynı hızı vermiyor 48 yada dfs 100 kullanıyorum 20/40/80 mhz max iletimde kullanıyorum. Belki yardımcı olur dfs kanalları geçişte tarama yaptığı için kopma yapıyor bu arada onu da ekliyeyim oto geçiş kullanmayın tek tek deneyip kendinize uygun en yüksek hızı veren kanalı bulup sabitleyin.

kablolu test yaptiniz mi ve modem 5ghz destekliyor mu

Özellikde bu dediklerini test ettim 20 mhz ping olarak kötü çıkıyor ama 40/80 ikiside bire bir aynı hızı ve pingi veriyor hatta 866m ibaresini de gördüm oda 80mhz bandında açılıyor ama dediğm gibi 3 bantda da hız farkı yok tek fark ping değerinde oda normalde 30 iken 20 mhz alırsam 39 42 arasında oluyor bu 5ghz frekansı için geçerli ancak durum bunlarla alakalı değilmiş hızım düşük diye destwk kaydı açtım ve saha ekibi santral 95mbps destekliyor ama sana en fazla 73 verilebilir dedi dls sınırı varsa kaldır dedi ama o işi de dün yağtık burda anlamadım nasıl çözerim.

Nazım ŞAHİN

1 Beğeni

Modemdeki dsl değerlerini atarsan daha net anlaşılır durum bence. Hız sınırı varsa destek kaydı açmak gerekiyor.

Bugün bakır kablo değişti diye geri dönüş yaptılar hızım 86mbps hıza çıktı

Nazım ŞAHİN