93 Mbit üstü hız alamıyorum

Merhaba,

Evime VAE Fiber bağlattım, 100 Mbit’e kadar. Ancak 93 Mbit üstüne çıkmıyor hızım ve zaman zaman 80 mbit’leri görüyorum. Fiber icin kayıp oranı çok yüksek.

Eve bağlantı yapılırken Türk Telekom ekipleri 4 mu 8 mi bağlayayım diye birbirine sormuştu. Daha yetkili olan 4 yap demişti. Ben sorduğumda 8’e gerek yok aynı şey zaten demişti, sorun bu 4 ve 8 farkından olabilir mi?

Destek kaydı açmadan önce size danışmak istedim.

1 Beğeni

Merhabalar, evet. Kablo kalitesiyle bağlantılı olabilir. Öncesinde dilerseniz modeminizin buluştuğu hızı kontrol edelim. Devamında 7 mbps hız kaybınız için destek kaydı oluşturalım. Özel mesaj üzerinden mesaja dönüş sağlarsanız sevinirim :innocent:

1 Beğeni

Gönderdim abone numaramı özel mesaj yoluyla. Tesekkur ederim ilginiz için

1 Beğeni

Rica ederim :handshake:

2 Beğeni

@alperenatici bey sizin açtığınız destek kaydına istinaden bir arkadaş aradı destek ekibinden %10 kayıp normal kabul ediyoruz işlem yapamayız dedi. Daha önce forum’da konuşulmuştu %10 kayıp olmaması gerekir fiber hatlarda diye.

Nasıl ilerlememiz gerekir

Kablolu hız testinde 93-95 sonuç alıyorsanız bu normaldir. ONT küçük kutuda hız tanımı 102400 kbps’tir. (100 mbps) Hız testlerinde 93-95 mbps çıkması kbps > mbps çevrimi ile alakalıdır. Bir örnek kendimden vereyim. Gigafiber Abonesiyim. İndirme hızım 935 mbps ve daha üstüne çıkmıyor. Tanım 1024000 (1000 mbps) olduğu için bu durum oluyor. Kablolu bağlantı 80 mbps hızı sürekli alıyorsanız bu bir sorundur ve Network tarafından incelenmesi gereklidir.

2 Beğeni

Bu hızlarda sorun yaşamamayı SQM’e mi borçlusunuz?

Neden bazan yaptığım alıntılar kayboluyor. Size tabi ki. Baksanıza şu hızlara :smile:
Özellikle upload çok yüksek

Sizin Türk Telekom santralindeki OLT cihazı herhalde Huawei’dir. Benimki Nokia OLT ve 112 Mbps görüyorum. Nadiren 113 Mbps.

Netspeed ok de. Turk.net’de bile 8.9 almışsınız.

Speedtestle yaptığım ölçümlerde 4 farklı hız aldığımı keşfettim fibere geçtiğimden beri böyle bu senaryolar:) Masaüstü uygulama test yaparken arka plana atınca hız daha fazla 130 9, ön planda hız daha az 112-118 8-9 civarı. Tarayıcı testinde hız 125’e 10 genelde, telefon wifide 140’a dayanıyor.

Benzer böyle bir başlık oldum sorunu yaşayanlar icin bilgi verici olabilir

Merhaba,
Daha yüksek alınabildiğini biliyorum. Huawei marka cihazlarda (ONT) daha yüksek hızlar çıkıyor. Diğer markalarda daha düşük oluyor.

1 Beğeni

Arkadaslar direkt alakali mi bilemiyorum tabi kabloda 4 pin bağlantıyı 8 Pin olarak düzeltildi. 2 gun sonra hızım testlerde artık 300’den başlayıp 130’larda sabitlenmeye başladı. Benzer sorun yaşayan varsa bu yöntemi onlar da deneyebilir


1 Beğeni

Probleminizin çözülmesine sevindim, keyifli kullanımlar :innocent: