88 Mbps nin yarısını bile alamıyorum

şuan özgür iletişim 100mps paketini kullanıyorum destek kaydı açtığımda 88mb modeminize doğrudan ulaştığını söylüyorlar ama ben hız testi yaptığımda 35 mps alıyorum.

Merhaba, hat değerlerinizi bizimle paylaşır mısınız ?

modeminize gelen hıza baktınız mı ?

Modeminize 88 Mbps hız ulaşıyor, hız testini kablolu mu yapıyorsunuz kablosuz olarak mı?

1 Beğeni

kablosuz olarak yapıyorum

Kablosuz hız testlerinde modemin etrafında sinyali kesebilecek etkenler bulunması, mesafenin artması, yanlış anten ve modem konumlandırması gibi durumlardan dolayı hızda kayıp yaşanabilmektedir. Hız testini kablolu olarak yeniden test eder misiniz?

2 Beğeni

tamam daha sonra deneyeceğim

Merhaba @omer.x
Sanırsam TT’nin modemi olan Tplink TD-W9970v3 modemini kullanıyorsunuz. Modemin kablosuz olarak desteklediği hız o civarlarda. Kablolu test yapınız. Eğer durum aynıysa modemi fabrika ayarlarına getirip tekrar kurulum yapınız. Hattınızda DSLIM kilidi mevcut görünüyor. Hız/Performans düşüklüğü diye kayıt açıp DSLIM kilidinizi kaldırabilirsiniz. Hattınız 88 Mbps DSLIM kilidine takılmıştır.
Keyifli kullanımlar dilerim,

Sizin telefon modeme 1*1 20mhz 72mbps teorik hızıyla bağlanmış. Bı hız ile pratikte Max 40 50 civarı görürsünüz.

Kablosuz hız testi yapılmaz da yapılacaksa da en azından modeme yakın bir konumda 5ghz üzerinden yapılması daha sağlıklı olur

1 Beğeni

Merhaba @omer.x, arkadaşlarımızın da dediği gibi kablosuz yapılan hız testi verileri doğru sonuçları yansıtmıyor. Bu da ister istemez aklınıza sorun mu var sorusunu getiriyor :frowning: WİFİ kalitesi, bağlantı yaptığınız cihazın özellikleri vs. tüm bu durumlar çok önemli…

İsterseniz müsait olduğunuz bir zaman kablolu bir şekilde bağlantı yaparak hız testi yapın. Değerlerinizi bizimle paylaşın. Biz yorumlayıp yine size yardımcı olmaya çalışalım.

1 Beğeni