75mbpsden 45 mpbs düşmesi

Merhabalar daha önce hızımı 75 ile 85 mbps hız alıyordum.
Upload hızım 8 ile 8,5 mbps O anki

SNR Margin Upstream 15,7dB downstream 8,3dB.
Hat zayıflaması Upstream 9,4dB downstream 8 dB olaraktı.

Ancak son 1 haftadır.45 ile 47 mbps hız olarak almaktayım. Upload hızımım 13-14 mpbs yükselmiş. Ancak bu seferde download hızım düştü. Bu hızda hat değerleri bu sefer düştü.

SNR Margin Upstream 9,5dB downstream 8 dB.
Hat zayıflaması Upstream 9,1dB downstream 8,1 dB düştü.

Binam müstakil ev ve ankastre kutusu bulunmamaktadır. Telefon hattı doğrudan direğe bağlıdır.
İç tesisatta yeni cad6 kablo döşendi. Santral ile bulunduğum ev arası yaklaşık 187metre.
3 adet farklı modemde denedim bir fark olur mu diye hiç birinde fark etmedi. Bu testleri yaparken iç tesisatı devre dışı bırakıp yaptım. Telekom ekibi santralı kontrol ettiklerinde normal ama alt yapıda sorun oluştuğunu belirtiyorlar. Ancak bir tek şüphelendiğim santral ile eve kadar gelen kabloyu kontrol etmedikleri. Benim tahminimce 1 haftadır yağmur ve rüzgar çok fazla olmasıyla bakır kablolarda oksitlenme veya telefon direklerinde bulunan kutunun içinde oksitlenmesinden şüpheliyim.
Bu değerlerin düşmesi sizce normal mi ?

Selamlar @Alper1983, kaydınızın onayınız ile birlikte kapandığını görüyorum. Şu anda kapasite hızınızın tamamını aldığınızı görüyorum. Bağlı olduğunuz dolapta kullanımın artmasına veya yaşanan bir arıza kaynaklı hızınız düşmüş olabilir. Kayıt oluşturduğunuzda bu alanlar kontrol edilir. Şu an için kontrol gerçekleştirildiğini ve bir sorun bulunmadığını görüyorum.