75 Mbps Paket Tanımlanması

Merhaba, altyapımın 75 Mbps’i desteklediğini görüyorum. Lütfen bunu tanımlar mısınız? Ayrıca 45 Mbps’den sonrası limitli vaziyette DSLAM kilidini de kaldırabilir misiniz lütfen. Müşteri/Abone No: 2084391

Erdem Bey, hat değerlerinizi SS olarak buraya ekler misiniz lütfen

Öyle bir kilit yok yalnız :smiley:

Hat değerlerinizi atarsanız bakalım…

SNR Margin i ben 5’e çektim.

Ankastre kutusundan modeminize gelen kablo nedir acaba Cat6 mı ? Yoksa çift damarlı telefon kablosu mu ? Kablonuzun üzerinde herhangi bir ek yada splitter cihazı mevcut mu ?

Kuzenimin evi olduğu için iç tesisatı bilmiyorum. Ama yeni site bu yüzden bakır kablolama da olsa yenidir. Kabloda ek yok, splitter yok. Sadece internet kullanımı var.

Interneti dışarıdan bir hat üzerinden mi yoksa oda içindeki prizden mi alıyorsunuz ?

Prizden doğru alınıyor.

Prizin içinde iki bakır kablodan geliyor ama dışı korumalı

Erdem Bey, priz üzerinden alınan sinyal malesef sağlıklı olmaya biliyor çünkü daire içinde her odada telefon prizi olduğu için buda iç tesisatta oda sayısı kadar ek anlamına geliyor. Yapılan her ek gelen sağlıklı sinyalin önüne geçmiş oluyor. Bunun önüne geçmek için şu adımları uygulayabilirsiniz.

  • Interneti aldığınız oda hariç diğer tüm odalardaki telefon prizlerini iptal edip kullanıma devam edebilirsiniz.

-Interneti aldığınız prizi yerinden çıkartıp direkt olarak prizden gelen kablolar ile modeme giriş yapan kabloyu yak konnektör ile ek yapabilirsiniz.

  • Ankastreden, modeme kadar cat6 kablo ile sıfırdan bir hat çekip internetinizi o şekilde kullanabilirsiniz. (Tavsiye ederim)
1 Beğeni

Önerileriniz için teşekkür ederim. Benim tek isteğim 75 lik paketin tanımlanmasıdır. @EFG

Alabileceğiniz max. Hız şu anda 75 mpbs görünüyor. Sizin 50 mpbs paketini kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Çünkü 75 mpbs kapasiteli bir hattı mevcut hız konusunda üst limite çıkartırsanız hatta stabilite bozulacak ve dalgalanmalar artacaktır.

Eğer bu uyarılarıma rağmen hattınıza 75 mpbs tanımlanmasını istiyorsanız. TurkNet TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden destek kaydı oluşturup, “75 mpbs lik pakete geçiş yapmak istiyorum” şeklinde yazabilirsiniz. 24 saat içinde geçişiniz tamamlanacaktır.

1 Beğeni

15 saat sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.