75 Mbps Bağlantı İçin Modem Tavsiyesi

Aklımda 2 modem vardı aslında ama forumda dolanırken kafam karıştı birden.

  1. Keenetic Extra DSL (biliyorum herkes tavsiye ediyor ama herkesin reklam için para alacağını sanmıyorum :slight_smile: )
  2. ZyXEL T50B ama burası biraz karışık fark ettiyseniz sadece T50B yazdım.

Forumda gördüğüm kadarıyla bir arkadaş VMG8623-T50B olarak almış ama ama VMG3625-T50B modelini göndermişler. Yorumlara göre aynı hatta global sürüm olabilme ihtimalini söylemişler.
Benim kafam burada karıştı. Arayüzü yüzünden Keneetic ağır basıyor bende ama bazı yönleriyle özellikle Mu-MiMo (MultiUser-MultiInputMultiOutput) yüzünden ZyXEL istemiştim. Bazı arkadaşlar ZyXEL modeme güncelleme geldi 5Ghz sorunu çözüldü demiş.

Tam ondan sonra yine yazılımın farklı olabileceğini fark ettiğim bir link gördüm aynı konuda.

Açıkçası yardımınızı bekliyorum. Para sıkıntı değil ama modeme 1000 TL veremem. Verecek olsam Sanırım Keenetic Hero DSL alırdım. Sürekli modemin arayüzüne girecek değilim ama evde 10-15 arası cihaz var., arada onların hızlarını değiştirebileceğim veya işe yarar özellikleri olan bir arayüz istiyorum. Şuana kadar hiç sorun yaşamadım AirTies 5650TT ile ama yenilemek istiyorum.

Bahsi geçen konu.

Keenetic alın 2025 e kadar devam .Hero dsl e de bakabilirsiniz bu arada.

Şuanda modemim çalıştığı için akakçe’den Keenetic Extra DSL modeme fiyat takibi açtım bekliyorum yaklaşık 4-5 ay geçti fiyatı hiç düşmedi. Sizce Hero modeli düşer mi? Aslında o tam benlik ama o kadar veremem :frowning:

Hero Dsl düşerse bende kapıcam. Extra bi tık eski kalıyor dalga 1 olduğundan. Kupon ile Hero alınır. Sonuçta 4 yıl en az kullanıcaksınız öyle düşünün .

Ben 2013 yılından beri 7/24 çalışmakta olan AirTies 5650TTv2 Modemini kullanıyorum bu yılın başına kadar beni hiç üzmedi ama artık emekliye ayrılma vakti geldi sanırım. Örneğin 2-3 gün hiç kopma olmuyor ama bazen bi başlıyor sürekli 30dk da bir kopma oluyor modem kendini kapatıp açıyor zaten evde çok cihaz var modem alev atıyor o yüzden bile bu kadar performans vermesi yeterli. Güncel Wifi 5 ghz olan bir şey lazım bana. Cihazlar arası veriyi hızlıca transfer etmesini istiyorum. O yüzden bazı modeller gibi 5ghz özelliği işe yaramaz derecede kötü olan bir şey alamam… Kafamı karıştırıyor bu durum. Hero DSL göz kırpıyor. 750 TL den çıkmalıydı bence… Çok yüksekten çıktı.

Nedir son durum keenetic aldınız mı? Yoksa bir router alıp modemi rahatlattınız mı?

1 Beğeni

Evet yazmayı unutmuşum. Keenetic hero dsl aldım aşırı memnunum. İndirme hızı saniyede 5mb en fazla 5.5mb goruyorken şuan 8mb geçiyor yer yer. Mbps değil dikkat edin. Tabii ki hız artışının ana nedeni snr değerini düşürmemden dolayı. Bizim bura sanırım fazla yoğun olmadığından hiç kopma yaşamadım. Normalde modem 48mbps hız alırken ayarlarlarla 68 70 mbps civarı alıyor. Modemde tonla özellik ve ayar var. Bileşenler var anlatmakla bitmez.

1000 lira üzeri çıkış yaptığında buraya da yazmıştık çok pahalı diye ve şansa hepsiburada sa indirim yakaladım üstüne de 500 üzerine 50 lira kuponum ile 712 liraya satın aldım. Tavsiye ederim.

3 Beğeni

Güle güle kullanın :pray: Güzel bir konu oldu bu :slight_smile: Modem almak isteyen kullanıcılarımız buradan sizlerin verdiği bilgilerle de hareket edebilirler. Teşekkür ederiz.

Şu an için müşterilerimize sunduğumuz modemden aslında biz çok memnunuz tabii ama sizlerin görüşü bizim için değerli… Bu talebi içeriye dönerim.

2 Beğeni

Teşekkürler bu bilgiler için @BLackOwL :pray:

1 Beğeni

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

3 Beğeni

1.5 saat sonra tam tamına 6 ay kullanmış olacağım modemi. Biraz hortlatmak gibi olacak ama son olarak tecrübelerimi yazayım.

Öncelikle modem bana göre bir ev kullanıcısı için kusursuz, hatta gereğinden çok daha fazla özelliğe sahip. Bir modemde bu tarz güzel özellikler olması şart değil kimisi için ama aynı fiyat bandında ise neden olmasın?

Modem hiç ısınmıyor, kopma hiç olmuyor. 150mt2 evin her yanında hemen hemen full çekiyor, 5GHZ ise yan odanın ortasına kadar çekebiliyor. Modeme sürekli güncellemeler geliyor.

Özellik özellik diyip duruyoruz peki basitçe benim neleri kullandığımı yazayım özellikle diğer modelemlerde karşılaşmadığım özellikler…

-Anlık olarak hangi cihazın ne kadar internet hızını kullandığını, saniyede ne hızda indirme yaptığını görebiliyorsunuz. Ayrıca farklı bir bileşen yükleyerek her bir cihazın hangi siteye girdiğini görebiliyorsunuz ancak bu tam olarak URL şeklinde değil tabii ki. Örneğin YouTube’da Tablette gezinen birisine baktığımda Google, YouTube ve Huaweii services şeklinde ibareler gösteriyor. Yani bilindik hizmet türlerini size gösteriyor. Kalkıp torrent indiriyor, şu banka sitesinde işlem yapıyor gibi göstermiyor.

-İstediğiniz her cihaza istediğiniz değerde hız tanımı yapabiliyorsunuz. Bunu upload’a da yapabiliyorsunuz. Ben bunu AirTies’ta matematik hesabı ile gelen hızın yüzdelik hesabı ile engel koyuyordum tabii ki bunu ya MAC adresi ile ya da 2. bir WiFi kanalı açarak o kanalı tümden hız sınırılaması yaparak yapıyordum. Ancak Keeneticte tek yapmanız gereken bağlı cihaza tıklayıp hızı seçmek :slight_smile:

-Ağdaki tüm hareketi bilgilendiriyor. Mobil yazılımı yüklü. Evde kim var kim yok bağlantıda görebiliyorum :slight_smile: Örneğin saat 12’de bildirim geliyor XX cihazı bağlantısı kesildi ya da akşam eve gelen olunca XX cihazı bağlandı gibi. Kim geldi kim gitti öğrenmiş oluyorum :slight_smile:

-Modemden ayarlanabilen DNS ve VPN ile ağdaki her cihaza direkt olarak modemden etki edebiliyorsunuz. İstediğiniz özel bir dns yaparak girilmesini istemediğiniz sayfaları da engelleyebilirsiniz.

-Nerede olursanız olun kendiniz belirleyeceğiniz xxxx.keenetic.pro adresi ile modeme id-pw ile bağlanabiliyorsunuz.

Bu saydıklarıma bunlar abartılacak bir şey değil, zaten olması gerekirdi diyenler olabilir. Bilemiyorum… Ben çok fazla modem kullanmadım ama kullandığım Zyxel, AirTies, Tenda modemlerin hiç birinde bu özellikler yoktu. Olsa olsa saydıklarımın en fazla bir kaçı vardı. Daha saymadığım, sayamadığım, ne işe yaradığını bilmediğim, işime yaramadığı için kullanamadığım yüzlerce özelliği var. Bunları bileşen ekle/sil sayfasından ekleyip çıkarabiliyorsunuz. Yani tüm bileşenleri seçerek modemi zorlamak zorunda değilsiniz. İhtiyacınıza göre yazılımı siz belirliyorsunuz.

Ağ işi ile uğraşan kişilerden biri olsam büyük ihtimalle yüzlerce port, bağlantı, gürültü önleme, Ethernetten internet, 4g modemden internet gibi türlü türlü özellikten bahsederdim belki ama standart ev kullanıcısı olarak yetinmek istiyorum :slight_smile:

Fiyatına bakmış olduğumda 1200 lira civarında seyrettiğini görüp üzüldüm ama Extra DSL modelinin 950 lira olduğunu görünce aslında hiçte pahalanmamış olduğunu anladım.

Çünkü ben aldığım dönemde Extra DSL 450-500 lira iken Hero DSL 1000-1100 liradan çıkış yaptı ve herkes çok pahalı diye tepki vermişti. Sonrasında indirim yapıldı yaklaşık 1 hafta kadar 770-785 lira civarına satıldı ben de ekstra kupon ile 712 liraya almıştım. Ama şuanki tabloya baktığımızda onca kur dalgalanması ve enflasyon sonrasında 1200 lira resmen indirim yapılmış hali gibi duruyor

Kesinlikle tavsiyemdir.
Sağlıcakla kalın.

Hero 1400 tl oldu. Daha nereye gidecek bileyorum. Elimde modem var bende almak istiyorum. Fakat şöyle bir durum var. Gigafiber hizmeti aktif olduğunda TurkNet modem gönderiyor. Elimde h300s vodafone nun modemi var. Bir de hero yu alsam modemdem şişip kalacam. Bunları AP olarak kullanabilir miyim bilmiyorum. Üstüne 1400 vermek çelişki yaratıyor bende… TurkNet in verdiği modemi yada h300s i AP olarak kullanabilir miyiz acaba

Bu konu 160 gün sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.