2 ay önce 75mbit vdsl internet bağlattım bağlandığı günden itibaren 25mbit zar zor alıyorum 2 aydır asla üstüne çıkmıyor destek açıyorum kendi kendine kapatılıyor talebim yok görünüyo yeni talepte oluşturamıyorum bu işten hiç bir şey anlamadım ben
Selamlar @Eurybie, tarafınızın onayına yollanan kayıtlara işlem yapmadığınız taktirde 48 saat içerisinde otomatik olarak kapanır. Şu anda altyapınızın desteklediği maksimum hız 40 mbps’dir. Bu hız üzerinden 26 mbps’e kadar alabiliyorsunuz. Bakır altyapıda %30 kayıp olağan kabul edilir.
Merhaba, hat değerlerinizi atarsanız kontrol edeyim.
Hat zayıflaması çok fazla olduğu için yapıyor.
Kablonu ve bağlantılarını kontrol etmen gerekiyor.
Ankastreden eve gelen kablonda sorunlar olduğu için bu durumu yaşıyorsun.
-
Kablondaki ekleri enaza indirmek.
-
Ara aparatları varsa onları söküp direk bağlamak
1 ve 2 işe yaramıyorsa -
Kabloyu komple değiştirmek, ek siz bir şekilde bağlamak
ilk teste geldiklerinde ve altyapı kontrolünde bana 75 mbit sorunsuz şekilde alabilirsiniz dendi ama anlamadığım nokta orda
1.5 hafta önce teknik destekten gelen arkadaşta kendi modemi ile test yaptı fakat ev hatlarında sorun olmadığını söyledi bana
Modemin içindeki değerlere göre konuşuyorum. Hat değerleri yalan söylemez. Hat zayıflaması düşmesi gerekiyor ki üst hızları alabilirsin.
bunun için ne yapmam gerek peki kime ulaşmam ya da çağırmam gerek bilmiyorum çünkü ankastre kablomu ve nerede olduğunu
İç tesisat sağlamsa hat zayıflaması santral ile ankastre arası mesafe sebebiyle yüksek olmuyor mu ? yani mesafe ile hat zayıflaması orantılı değil mi ?
Mesafe arttıkça hız ve Snr düşüyor.
500 m kadar 50 mb alanı gördüm. Hat zayıflaması 12 oluyor. Benim 400 m yakın 12 hat zayıflamam var. 60 mb filan alıyorum. Biraz daha uzak olursa hat zayıflaması artabilir ama dış hattın iyiyse bu zayıflama etkilemeye bilir. Ne kadar iyi kablo ve bağlantı yapıldığına bağlı oluyor. Şans meselesi oluyor, denemeden bilemezsin.
Benim yaptığım deneye göre ankastrden kablo uzatıp kullanmak 2 hat zayıflaması arttırıyor.
Bu konu 22 saat sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.