Merhaba. Yaşadığım yerde uzun çabalar sarf etmeme rağmen(3 yıl) ADSL dışında kullanamayacağımı söylemişlerdi. Yapmadığım şey kalmadı. 3 internet servis sağlayıcı değişikliği yaptım, dilekçeler gönderildi, imzalar toplandı, yetkili kişilerle mailleştim Twitter’dan yazdım ama nafile. Son 3 senedir her şeyi denedim. TurkNet müşteri hizmetlerini bir ümitle aradım ve VDSL alabileceğimi söylediler. İnandırıcı gelmemişti bu kadar uğraş sonucunda olumsuz yanıt aldığım için. Ama 1 gün geçti ve gelip her şeyi hallettiler. Sabredemedim ve kurulumu kendim yaptım şu an sorunsuz bir şekilde 35Mbps alabiliyorum. Biliyorum 2025’e giriyoruz ve bu değerler çoğu insan için çok düşük olabilir. Ama yıllarca ADSL(8-12Mbps) illetine maruz kaldıktan sonra 35Mbps ilaç gibi geldi cidden TurkNet’e teşekkürlerimi iletiyorum. Keenetic Omni DSL kullanıyorum ve yapabildiğim tüm optimizasyonları yaptım. Hat değerlerimi ve DSL ayarlarımı alt kısma bırakıyorum. Değiştirmem gereken şeyler varsa söylerseniz sevinirim. Not: Noise margin değerinin düşük olduğunun farkındayım ama bu SNR’da sorun yaşamadım kesilme yaşamıyorum.
Daha düşük SNR değerlerini de deneyebilirsiniz, eğer şansınız varsa 2-3 SNR ,ile 40 Mbit civarı hız da mümkün
CRC değerlerini göremiyor muyum eklentiyle gözüküyordu arayüzü güncellediler firmware ile çalışmıyor sanırım artık
Fazla bir artış olmadı 28 den 31e yükseldi ama buda bir ilerleme xd
SNR’ı 3e düşürdüm sonuçlar bu şekilde. Auto-tuning’i kapalı kullanıyorum bazı oyunlarda hit-reg daha iyi olması için. Onu kapatsam artar mı acaba speedtest de 31 veriyor çünkü
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Bina girişinde ki ankastre ile modem arasında ki kablosu yenileyerek belki bir iki Mbps daha kazanılabilir.
Teşekkürler. Cat6 çaktım zaten hocam kullanıyorum bir problem yok. Valorant oynarken packet losstan yürüyemiyorum ama diğer oyunlarda herhangi bir sorun yok. Ekte bir sorun oldugunu da düşünmüyorum snr değeri çok düşük oldugu için sanırım packet loss.