6 Aylık GigaFiber kullanıcısıyım soruları alayım

6 aydır TurkNet GigaFiber kullanıcısıyım. Varsa merak ettiğiniz birşeyler tecrübeme dayalı yardımcı olabilirim

1 Beğeni

Kesinti ve kopma yaşadın mı? Ekip kaç güne geliyor arızalarda?

2 Beğeni

Apartmana kablo ve kutu geldikten ne kadar sonra hizmet alabildiniz? Bana kablo ve kutu geldi ama henüz hizmet aktif değil 10 gün civarı oldu.

Hocam sinyal aktiflesmesi bölgeden bölgeye değişiyor benim 7 günde aktif edildi sinyal ve 8.gun kurulum yapıldı :smile: ama forumda sinyal verilmesini 3 aydır bekleyen kullanıcılar var . Belediye izni vs bölgeye göre süreler değişiyor

Öncelikle böyle bir konu açtığın için teşekkür ederim keyifli kullanımlar ben merak ettiğimi sorayım.

  1. VDSL yada fiber kullanırken aldığın ping değerleriyle Gigafiber de aldığın ping değerleri aynı mı ?

2)Hiç kopma yaşıyormusun yada internet gitmesi eğer yaşıyorsan kaç günde müdale ediyorlar ?

3)Modem ’ in sinyal gücü nasıl iyi mi kötü mü ? 2.4 GHz den kablolu pc de kullansam 800 e 800 hızı görürmüyüm yoksa illa 5 ghz mi açmak lazım ? Kardeşimin laptop 5 ghz i görmüyor bu yüzden 2.4 GHZ den kullanmayı düşünüyorum.

Cevaplar için teşekkürler.

Hocam bildiğimi cevaplim sana ben , 1. VDSL de iken ben 8-12 arası ping alıyordum oynadığım oyunda , Gigafiber De ise kablosuz 5ghz bandında turknetin verdiği modem le 6-7 arası ping alıyorum , kendi kullandığım modem vr600 Tplink 3-5 arası ping alıyorum Gigafiber de [ Tplink AX53 sipariş ettim wifi 6 destekli cihazlar bugün elime geçcek test ettim de bilgilendirme yaparım tekrar ]
2. Şu ana kadar ben hiç kopma yaşamadım ama kablolar çok ince dikkat edilmesi gerekir ,
3.Verdikleri modemin sinyal gücü iyi ama kendi deneyimlememe göre mesh özelliği[2.4 ile 5ghz wifi ikisini bir arada tut özeliği] bir kez açınca tekrar kapatamiyorsun , kaç kez reset attım sıfırladım bir türlü o özelliği kapatamamistim. Modem kendi kendine aşırı ısınma yapıyor ve modemin açılış süresi çok uzun sürüyor . Kablolu hız testinde 2.4 5g onemi yok ama ana kartın 1gbs desteklemesi lazım bildim kadarı ile

Tamamdır hocam cevaplar için çok teşekkürler

Ana kartım Asus Z170 Pro Gaming destekler herhalde

Rica ederim :pray: kafana takılan şeyler olursa sor bildim kadarı ile yardımcı olurum her zaman :hugs:

1gbps port bulunuyor

1 Beğeni

Bu özelliği kablosuz menüsünde mesh sekmesinden kapatabiliyorsunuz. Sonrasında kablosuz menüsğndeki 2.4 ve 5 ghz ağlarını aynı tut özelliğini açınca ayrı ayrı ayar yapabilirsiniz.

Biliyorum ama bendeki mesh özelliği açıkken kapatilamaz diye uyarı veriyordu hiç bir şekilde kapatamiyordum


Bu sayfadan kapatılıyor.

Kablolar döşendi belediyelik bir durum kaldığını sanmıyorum. Bu bölgede hızlı bir yayılımı var ama ben genelde şanssızımdır bu konularda. Bu süreçte gigafiber istiyorum sisteminin de ne kadar işe yarayıp yaramadığını görmüş olucam. Başvuranlara bir öncelik oluyor mu gerçekten yoksa tamamen marketing mi belli olacak.

Merhabalar ben teşekkür ederim yanıtladığın için.

  1. Ben GigaFiber gelmeden önce VDSL kullanıyordum. Ve hayır kesinlikle ping değerleri aynı değil. VDSL’de 7-12 arası değişirken, GigaFiber’de hız testlerinde 2ms’i geçmiyor ve hatta genellikle 1ms olarak taban değer çıkıyor. Oyunlarda ise alabileceğin en düşük ping miktarı 3ms ise 3ms ile oynuyorsun. Oyundan oyuna değişiyor.

  2. Hayır hiç bir anda internetim gitmedi, kesinti vs de yaşamadım. Bazen Gece 2-5 arası kesinti yapılıyor. Bunu da SMS üzerinden 1 gün öncesinden bilgilendirerek yapıyorlar. En fazla ayda 2 kere oluyor bu şekilde de. İnterneti kurduğum 2. gün internet ışığım gitmişti, müşteri hizmetlerini arayıp ekip çağırdım. 1 gün internetimi kullanamadım. Ekipler 1 günün sonunda hemen gelip fiber kablonun kırıldığını söylediler. Ücretsiz bir şekilde sorunu giderip internet bağlantımı kurdular.

  3. Modem’in sinyal gücünden bahsetmek gerekirse, 5Ghz uzak mesafede iyi performans veremiyor(2 oda uzaklık). Ancak modemin 5-6 metre yakınlarında isen telefonda 250-300mbps görebilirsin wifi ile. 2.4Ghz ise Evin her yerine sabit 140-150 mps değerler sağlayabiliyor. Bildiğim kadarıyla kabloluda hangi bant genişliği üzerinden bağlandığın farketmeksizin 800 civarlarını görebiliyorsun -yanlışım varsa düzeltin- ancak kablolu olması önemli. Kardeşinin laptopunda wifi ile bağlanırsan 140-150 yi geçemezsin.

1 Beğeni

İnterneti bağlattığım 2. gün bir kopma yaşadım. Sorunu anlayamadım 1 gün sonra ekip geldi fiber kablo kırılmış değiştirdiler, herhangi bir ödeme yapmadım sorunum çözüldü.

Apartmana kutu geldikten 1 ay 15 gün sonra altyapım güncellendi ve başvurusunu yaptım. Tabi bu süre zarfında müşreti hizmetlerinden olsun, bu forumdan olsun az taciz etmedim çalışanları :slight_smile: Kovaladım yani anlayacağın biraz. Etkisi oldu mu bilmiyorum.

1 Beğeni

Yetkililer illa darlayalım mı bağlayın şunu :smiley: :smiley: