5GHz band 2,4 GHz frekansına bağlanıyor

Kolay gelsin. TurkNet’e henüz birkaç gün önce Millenicom’dan geçiş yaptım. Millenicom’da aylardır yaşadığım bir sorun vardı ve aynı sorun TurkNet ile devam ediyor. 5GHz bandı her zaman 5GHz frekansına bağlı kalmıyor. Ekran resimlerindeki gibi 5GHz olan band arada 2,4GHz frekansına bağlanıyor. Aynı zamanda sık sık 1-2 saniyelik kopma problemleri yaşıyorum. İnternet deneyimimi mahvediyor. Sorun devam ederse ilk 30 gün paranız iade kampanyası üzerinden iptal hakkımı kullanacağım.


Merhaba, TT fiber alt yapısımı kullanıyorsunuz. Modemin wifileri birleşik olduğundan dolayı modeme yaklaştıkça 5g geçer. Modemden belirli bir uzaklıktan sonra 2,4g geçer. Mesafeye göre değişiyor. TurkNet yada diğer markalarda sorun değil sorun modemin ayarlarındadır.

1 Beğeni

Evet hocam TT Fiber altyapısı kullanıyorum ama sanırım kastettiğiniz gibi wifiler birleşik değil. 5GHz ve 2,4GHz olmak üzere aynı modemin 2 farklı SSID’den iki farklı wifi kanalı var. Ekran görüntülerindeki GKFE_5GHz bizim modemin 5GHz kanalı ama bu kanal zaman zaman 2,4GHz frekansına bağlanıyor.

Burada operatör ile alakalı bir durum göremedim. İstersen modemi fabrika ayarlarına resetleyerek sorunu çözebilirsin. Ayrıca 5Ghz bandı çekim seviyesi de önemli. Resimde bağlı olduğun Ağ misafir ağı gibi geldi bana

5ghz wifi ağını unut derseniz sadece 2.4 e bağlı kalırsınız. modeme mesafenize göre sinyal kalitesi en iyi hangisi ise otomatik ona bağlanıyor. yada bağlanmasını istemediğiniz wifi ağını otomatik bağlan tikini kaldırabilirsiniz kullandığınız cihaz üzerinden.