50 MB alabilirsiniz dediler bağlattım şimdi VDSL port yok diyorlar

Merhaba 1 hafta önce Süperonline’den TurkNet’e geçişimi yapmak için aradım bana 50mb alabileceğimi söylediler. Port konusunda sıkıntınız yok yine aynı portu kullanacaksınız dediler. Şimdi bağlattım internetimi VDSL çalışmıyor. Aradım VDSL boş port yok mecbur ADSL kullanacaksınız diyorlar. Bu dolandırıcılık değil de nedir?

daha önce superonline da kaç mbps kullanıyordunuz vdsl miydi ??

Hayır ADSL’ydi bu yüzden TurkNet’e geçtim. 16mb internetim vardı. 50 mb alabilirsiniz dediler ve beni geçirdiler.

Büyük ihtimalle ADSL portunda olduğunuz için öyle söylediler fakat hiç sıkıntı etmenize gerek yok çünkü TT müdürlüğüne dilekçe verip port açtırabilirsiniz.

Hocam VDSL portda boş yer yoksa niye 50mb internet bağlattılar bana. 50 mb alabilirsiniz dediler. TT müdürlüğü dilekçe işini biraz açabilir misiniz nereye, ne yazmam gerekiyor ve kesin olarak sonuçlanıyor mu?

vdsl port bitmiştir bir süre beklemeniz gerekiyor

o 1 hafta arada boş olan vdsl portunu kapmışlardır

Bir süre ne kadar hocam? İnternette 1 yıl bile bekleyen var…

TT müdürlüğü yani Türk telekom müdürlüğü.

Saha dolaplarını Türk telekom yerleştirdiği için ve bu saha dolaplarını Türk telekom ekiplerinden başka sağlayıcılar açamadığı için Türk telekom müdürlüğüne dilekçe vermeniz gerekecek.

Dilekçede, evimde ADSL internet kullanmaktayım fakat VDSL alt yapısına geçiş yapmak istiyorum ama boş port olmadığı için geçiş yapamıyorum.

Gibisinden bir dilekçe yazabilirsiniz zaten orada size yardımcı olacaklardır dilekçe yazarken.

Hocam çok sağol ufak 1-2 sorum daha var. Bu süreç kesin olarak sonuçlanıyor mu ve ne kadar sürede port açıyorlar ve ben dilekçeyi verdim diyelim portu açtılar. O ara başkası alabilme ihtimaline karşı napmam gerekiyor? TurkNet otomatik geçiriyor mu o porta beni?

Kesin olarak sonuçlanıyor fakat duruma göre süre uzayabilir veya kısa sürebilir hiçbir fikrim yok fakat hangi sağlayıcıya giderseniz gidin aynı sorunu yaşayacağınıza eminim ama 1 kere portu aldıktan sonra ömür boyu sizin oluyor fakat ayrıldığınız zaman port boşa düşüyor.

Size özel port açacakları için başkasının kapma şansı yok.

Otomatik olarak geçmiyor fakat size bilgi verebilirler.

@EFG 'nin bu konu hakkında size daha ayrıntılı bilgi vereceklerine eminim.

1 Beğeni

@EFG hocam yardımcı olursan cok mutlu olurum.

2 Beğeni

Netspeed aradabi bakar mısın. Varmı yok mu diye

Arkadaşlar dün personel şikayetinde bulunmuştum. Kimseyi ekmeğinden etme niyetim yok ama yanlış bilgi verildiği için mağdur durumda olduğumu belirtmiştim. Onlarda destek kaydı açmışlardı. Bugün internetim gitti, geldi ve sonunda VDSL geçirmişler beni. Port işini nasıl çözdüler hemen bilmiyorum ama çok sevindirici bir durum. Şuan tek sıkıntım 46mb internet alabilirsiniz demişlerdi. 32 alabiliyorum maksimum. @Darkcrak yardımların için teşekkür ederim.

1 Beğeni

46mb’e kadar yani sorgulamalar da 46mb gösterdiği için size teorik bir değer söyleniyor ve 46 ya göre 32 almanız normal gibi ama hat değerlerinizi inceleyelim, emin olalım.

1 Beğeni

Bana 50 mb alabiliyorsunuz ama anca 46 alabilirsiniz dediler. O yüzden söyledim. İncelerseniz ve yapılacak bir şey varsa çok sevinirim.

Hat değerlerinizi ekleyebilirmisiniz?


Hat değerleri dediğiniz bunlar mı acaba? Pek bilgim yokta.

Online işlemler paket değişikliği kısmında başka paket çikiyor mu?

Paket bilgilerimde Özgür İletişim 50 yazıyor, teklif bilgilerinde Özgür İletişim 35mbs yazıyor.