5 ghzin kapsama alanı nasıl arttırılır?

Merhaba yeni modem aldım ve kurulumu yaptım. Yaptıktan sonra 5ghz ile 2.4 ayırdım fakat şöyle bir sıkıntım var 5 ghzin kapsama alanı düşük biliyorum fakat bunu yükseltmenin bir yolu var mı ? Çünkü 2.4 ile 5 arasında çok büyük bir fark oluşuyor 5ghz 70 lerdeyken (modeme 80 geliyor) 2.4 e maksimum 35 ve 10lara bile düşebiliyor. İkisini de beraber yapınca 25-35 arası oluyor. Şimdiden teşekkürler

Müteahhit malzemeden çalmadiysa çok uzak mesafe (çok uzak dediğim 2 duvar sonrası) 5Ghz için yapacak bir şey yok. Prizleri denebilirsin.

Paraya kıyıp wıfı mesh sıstemı kurabılırsın

Tamamen yasal nedenler maalesef. Ubiquiti Loco M5 5 Ghz ile 2.5 km mesafede -74 dbm gibi güçlerle çekiyordu.
unknown-2

1 Beğeni

Modem modeli nedir acaba?

Kablosuz çözüm powerline https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B00SWI2UK0/ref=dp_ob_neva_mobile kablolu çözüm router :person_shrugging:

Zyxel t 50B turknetin modemi

Para olsa benim de aklıma geldi :confused:

820 çok pahalı değil mi ya ?

1 Beğeni

Bu yöntemi denedim az da olsa işe yarıyor (5ghz için de aynı işlemi yapman gerek)

Bende bu modemi kullanıyorum gayet memnunum 5 GHz performansından. 4 ve 5 Ghz performansları neredeyse aynı gibi sadece en uç noktalarda 5 ghz daha yüksek hızlar sunuyor. Elimde poco x3 pro var sıradan wifi cihazlarına göre daha yüksek performanslar veriyor. Mesela 2.4 Ghz bandı 80 mbps hız veriyor 5 ghzde pek kayıp olmuyor 86 mbps görüyorum pcdeki gibi. Eğer wifi yapılandırmanda hata varsa oralara da bakabilirsin ve modem evin orta bölgelerinde bir masanın üstünde yada yüksekte etrafı açık şekilde durması sizin için iyi olacaktır

Yapabileceğiniz bir şey yok. Sadece mesh sistem kurabilirsiniz. Yada routerı ABD del alırsanız kapsama alanı daha geniş olur. Ordaki yasal sınırlar EU dan daha geniş.

1 Beğeni