Santralle aramda 200m falan var modemime gelen maksimum hız 120 mbps ama ben 88 alabiliyorum. SNR marjinim 5-6 dB fakat hattımda hiçbir şekilde kopma vs. olmuyor dslam kilidini kaldırıp alabileceğim maksimum hızı almak istiyorum.
88 alabiliyorsan dslam kilidi yoktur,benim bildiğim sabitlemeler 35/50/75/100 .Yani ara değer kilit koymuyolar diye biliyorum.
Atanabilir hız yerine bakma 10 mbps yanlış gösteriyor.Keeneticde tanılama menüsünden self test dosyasını indirip txt dosyasını açıp kelime bul kısmına “maximum” yazarsan gerçek değeri orda görebilirsin.Hattında kopma olmaz çünkü modemin iyi.Ama büyük ihtimalle crc hatası oluşuyordur yine anormal rakamlar olmadığı sürece sorun yok saniyelik bağlantı sorunları yaşayabilirsin belki.
Sra özelliği açıksa ve sabit snr koymadıysan modem hattın kopmaması için daha üstü hızı almıyordur.Ayrıca keeneticde snr mevcut hızına göre değil,atanabilir yazdığı hıza göre belirleniyor.
Örneğin 35 mb alırken snr değerim (9 db)
50 mb alırken snr değerim (yine 9 db)
Modem arayüzünde 70 yazmasına rağmen hattımın gerçek kapasitesi (maximum 62 download 18 upload)
Yani modemine maks 88 geliyorsa zaten dslam kilidi yoktur.
Muhtemelen paketin 100 mbps ve hattında kilit yok çünkü 88 diye bir ara değer dslam kilidi koymuyolar TurkNetde diye biliyorum.Modemin de hattın hatasız,kopmadan bağlantı için 88 e kadar hızı alıyor.
Bence orda yazan maksimum hız teorik.Gerçekte hattının kapasitesi 80 falandır sen 2-3 db snr düşürerek 6 snr değerinde 88 e kadar alabiliyorsun.
self txt dosyasına baktım maksimum 110 mbps yazıyor o zaman ben bu hızı alabilirim demek ki değil mi