35 mbit tarife olsun

Ey TurkNet. Başka alt yapılar üzerinden internet hizmeti veren ve sayıları sürekli artan iss’lerde 35 mbit hıza kadar olan uygun fiyatlı tarifeler var. Sizde niye yok? Sizin de çoğu müşteriniz türk telekom altyapısı üzerinden internet hizmeti alıyor (mesela ben). Sizde de olsun ya şu tarife. Şu işi halledin. Bakın isterse diğerlerinden birazcık daha pahalı olsun, o da kabulüm. Valla servis sağlayıcı değiştirmek istemiyorum. Sizden memnunum. Ama bana hızlı internet lazım değil. Geçen gün de söyledim. Evdeki wifinin maksimum performansı 50 mbiti bile bulmuyor çoğu zaman. Ben oyun oynayan filan bi insan da değilim. En fazla film izlerim ya da açar nba maçlarını izlerim. Onun için de bana 35 mbit fazla bile. Yani tamam belki sizin için 20 mbit vermişsiniz, 100 mbit vermişsiniz, hatta 1000 mbit vermişsiniz gider olarak sizin için bir fark olmayabilir. Ama o sizin bakış açınız. Ben müşteriyim. Ben de cebime bakıyorum. Ya bakın beni dinleyin yapın şu işi valla zaten kaçan kaçtı ama bari benim gibi kaçmaya meyillenenleri kazanmış olursunuz en azından. Gelin siz beni dinleyin :slight_smile:

Sorunun cevabı gigafiber gibi kendi altyapıları olduğu için tek fiyat politikası var. Sonuç olarak yerleşik operatörün altyapısını kullanan sürüsüyle farklı firmalar var. TurkNet ise benim kendi altyapım var ona göre iş yapıyorum diyor. Bundan 5 sene sonra TurkNet yerleşik operatörü tarifelerini bile bırakır gibime geliyor hatta…

Hocam gigafiber daha çok yeni. Kapsama alanı devede kulak gibi bişey. Eğer 5 sene içinde tüm Türkiye’yi kapsayacaklar diyorsanız bence bu biraz fazla iyimser bir tahmin olur. Daha Türk Telekom’un bile doğru düzgün hizmet götüremediği yerler var. Hatta bırakın anadoluyu, istanbulun göbeğinde bile türk telekomun alt yapısının sıkıntılı olduğu yerler var hala. Ama eğer dediğinizi yanlış anladıysam ve aslında diyorsanız ki TurkNet artık küçülmeye gidiyor ve sadece kendi alt yapısı üzerinden hizmet verecek, e o zaman bunu bize güzel bir dille söylesin, bizi oyalamasın.

1 Beğeni

Kendi fiber altyapisina yatirim noktasinda Turknetten sure olarak çok daha önce başlamış ve an itibariylede son gaz TurkNet ile es zamanli olarak ilerleyen ve buna ek olarak kendi altyapisini yeni yeni kisitli noktalarda baslayarak vermeye baslayan firmalar var. Fakat isin acikcasi bende 5 sene gibi bir zaman diliminde vae nin son bulacagini veya iss lerin vae den vaz gecebilecek noktaya geleceklerini zannetmiyorum

Lafımı yanlış anladınız süreyle ilgili olarak. 2 Örnekle durumu açıklayayım:
1- TurkNet bu yıl 1 milyon haneye girmeye hedefli bu oran muhtemelen vae, yapa ve gigafiber aboneleri dahildir.
2- TurkNet’in kendi altyapı hizmetini yani gigafiberi şu anda 10 küsür(belki daha azdır belki daha fazla) ile yaymış durumda bunu 20 küsürün üzerinde yapmaya kararlılar.
5 sene demem belki az olabilir bu dediğim tamamen tahminden ibaret bunu gerçek olarak algılıyorsan bu sizin sorununuzdur. Daha gerçekçi tahminler yapmak gerekirse TurkNet 5 yıl sonra büyükşehir olan illerin çoğuna ya da tamamına girmiş olacaktır. Bunu aslen sormak lazım önümüzdeki 5 sene içindeki hedefiniz nedir diye Cem beye… 1 yıllık hedefi 1 milyon haneye ulaşmak olan insanın 5 yıllık hedef bence daha büyük olacağı kesindir.

1 Beğeni

Eyy TurkNet diyince cumhurbaşkanı gibi okudum :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

5 sene demem belki az olabilir bu dediğim tamamen tahminden ibaret bunu gerçek olarak algılıyorsan bu sizin sorununuzdur.

Durduk yere laf sokunca ne kazandınız? Elinize ne geçti? Mutlu oldunuz mu? Bi de bana siz mi sen mi nasıl hitap edeceğinize karar verseydiniz keşke ondan sonra yazsaydınız böyle hem senli hem sizli saçma olmuş. Hayırlı forumlar.

Yanlış bilmiyorsam bu sadece gigafiber projesi ile ilgili

Bu hedef GİGAFİBER için geçerli.

1 Beğeni

Artık bu ekonomik şartlarda imkansız. Malum telekomun bile bu yıl fiber çektiğini görmedim. Geçen sene iyi kötü rastgele bazı sokaklarda rastgele evlere fiber çekiyorlardı her hafta.

Ulaştırma bakanlığı bile 2023’te her eve 100 mbps hedefini unuttu ortak altyapı şirketini kurup masrafları azaltmaya çalışacak. Bu konuda ciddi kısıntılar bizi bekliyor.

Turknetin daha fazla ilerlemesi zor hele yazdan sonra dövizde olumsuz yükselme olursa onlarda biryerden kısmak zorunda kalacaklar.

Yazı bulmadan olurda doğu avrupadaki savaş büyürse zaten kimsenin adım atacak hali kalmaz çoğu ülke bizde dahil savaş ekonomisine geçiş yaparız. Bu da tüm yararlı kaynaklar askeri teçhizat üretimine kaydırılması demek.

Savunma sanayine, savunma bakanlığının yakın zamanda yaptığı emirde de dediği gibi askeri teçhizat üretiminde kritik hammaddeleri stoklayın emri sivil hayatıda etkileyecek şekilde genişleyebilir.

1 Beğeni

90’ları yaşamış biri olarak o bahsettiğiniz “kısıntıları” ben çok iyi biliyorum. Sıkıntı şu ki artık kemer tokasının gireceği delik kalmadı. Zaten sonuncudayız. Açık ve net söylüyorum, şu anda iktidarda başka bir parti olmuş olsa çoktan erken seçime gidilmiş ve yeni gelen iktidar yurt dışından profesörleri, doktorları çağırıp ekonominin başına oturtmuştu. En azından çözüm için bi adım atılmış olurdu. Türkiye pandemiden çok önce ekonomik krize girdi, özellikle rahip brunson krizi ile perçinlenmiş olan “yüksek döviz” politikası ile. Türkiye gibi bir “ithalat” ülkesinde yüksek dövizin kimlere fayda sağlayacağı, kimleri zengin edeceği ortada. Benim anlatmaktan dilimde tüy bitti ama malesef insanlar anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Herkes diline dolamış bi “üretim” lafını, sorsan hiç kimsenin bişey ürettiği filan yok, saatlerini boş ve gereksiz işlerle doldurup maaşını alma derdinde herkes. Üretimi bile yabancıdan bekliyoruz çünkü. Gelsinler fabrika kursunlar tarzı. E kimse de gelmiyor. Gelmeyecek de. Şu kurbağanın artık o tencerecen zıplaması lazım. Adamlar kapağı üzerimize kapatıyorlar. Benim korkum artık ülkenin geri dönülmez yola girmiş olması ihtimali. Herkesin dilinde bir “bunlar iyi günlerimiz” lafı yemin ediyorum artık batman tokadı atacağım bu lafı edene o kadar sıkılmış durumdayım.

1 Beğeni

Konu çok dağılmış ama cevabı ben vereyim VAE’de 35 ile 100 megabit arasında port kira ücretleri açısından çok az fark var o yüzden TurkNet verebildiği maksimum hızı veriyor bu sayede speedtest.net’e göre türkiyenin açık ara en hızlı operatörü. Yüksek hıza ihtiyacınız yoksa modem ayarlarından hızınızı kendiniz düşürebilirsiniz.

1 Beğeni

Yüksek hıza ihtiyacınız yoksa modem ayarlarından hızınızı kendiniz düşürebilirsiniz.

TurkNet çalışanı mısınız? Türkneti mi temsil ediyorsunuz?

Bu sorudan bağımsız olarak, tavsiye ettiğiniz “çözüm yolu” :slight_smile: terbiyesizlikten başka bişey değil. Daha okuduğunuzu anlamaktan acizsiniz, bu ortada. Sizi engelliyorum, o yüzden boşuna cevap vermeyin, göremeyeceğim. Uğurlar olsun.

2 Beğeni

2 Beğeni

Benden başka isteyen yok sanırım :slight_smile: E adamlar haklı o zaman. Sağlık olsun ne diyim. Bu başlık destek görseydi keşke, en azından bi şansı olabilirdi.

Her firmanın kendince bir işleyişi var, TurkNet’in de işleyişi bu şekilde. Kullanıp kullanmamakta özgürsünüz, nihayetinde onca alternatif operatör var.

50Mbps ve yukarısı için TurkNet bence gayet iyi durumda şuan. Tabi daha aşşağıda hızlar alıyorsanız alternatif kullanmak daha iyi. 140 lira az para değil, 20-30Mbps için verilmez.

Geçiş işlemlerini bugün itibarı ile başlattım. Büyük ihtimalle bayramdan sonraya kalır tamamlanması. Sanıyorum bi 5 yıldır filan türknetteydim. Çok az sıkıntım oldu ve olanlar da zaten büyük ihtimalle türk telekom kaynaklıydı. Keşke kalabilseydim. Sağlık olsun. Bir gün yeniden görüşmek üzere.

1 Beğeni

Hayırlısı olsun sizin için. :hugs::wave: