35 mbit alamıyorum

Merhabalar, altyapım 50mbite kadar destekliyor diye 95tl lik pakete geçiş yaptım fakat download 30 mbiti geçmiyor. upload ise 2 3 mbit arasında dengesiz bir şekilde oynuyor. Yardımcı olur musunuz ?

Snr düşüktür hat kablosunda ek varsa kontrol edin yak konektör ile ek yapın bantlı ek olmasın kabloda

Modemin yanındayken hızım bu hocam

snr snr değeri bu civarlarda

@Salvodali Size 35 Mbps tanımlanmış. 8 ip 35 down.
Bende yapa abonesiyim 100 mbps ye kadar alabileceğim maksimum hız denildi ama 40 Mbps tanımlanmış. Hattının bina ankastresine kadar taşıdığı hız 32 mbps. 1 haftadır bunun savaşını veriyorum. Senin Ping yüksek yalnız.

altyapı sorgulamada 50mbit gösteriyor. online işlemlerde paketim 75 mbite kadar gösteriyor fakat aldığım hız bu. 2 gün önce destek kaydı oluşturdum çözüm bekliyorum. usta sen sorununu halledersen bilgilendirir misin beni

Sorunun çözümü biraz zor bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum çözüm bulamadık altyapı çalışması yapılmadı gerekiyor ankastreye gelen hızı arttırmak için oda biraz zor TurkNet uğraştı baya ama Türktelekom bir çözüm bulamadı altyapı desteklemiyor dediler çalışma ilerleyen zamanlarda yapılacak dediler geçtiler

@Salvodali Tabiki haber veririm. Ama şöyle bir şey var sorunlar ile ilgilenen personel sanki hak edileni vermemek için ölümüne çaba sarf ediyor. Şimdi şöyle bir şey var santralden 100 çıkıyor ise ki bu zaten modem Arayüzüne baktığımızda görünüyor. Mevcut maksimum hız olarak gözüken değer senin o anki hızın , maksimum download hızı ve upload hızı da hat zayıflaması olmasa alabileceğin hızdır. Bunu azçok araştırma yapan ufacık çocuk bile çözer. Çünkü sana modem söylüyor ekstra ölçüm için cihaz gerektirmeden bedava. Bazıları diyecek ki onunla alakası yok o değerin. Şu hesabı yap modemde görünen maks hız atıyorum benden örnek verim şuan maksimum hızı 40 Mbps yazıyor şuan ki hız 32 Mbps hat zayıflaması 19,7. 40000÷100=400x19,7=7880 40000-7880= 32 mbps yaklaşık değeri. Yani her zaman maksimum hızı 100 e böl zayıflama ile çarp. Santralden çıkış belli olur.

Bak örnek. Santralden kaç mbps hız çıktığını sormuştum sonuçları paylaşmadı ve konuyu uzatmaya yönelik çalışmalar. Acaba bu olan olaylardan yöneticilerin haberi var mı. Müşterinin bu şekilde çalışan bir personel ile hezimete uğradığını bilseler ne olurdu.

Santralden çıkan hız direk size gelemiyor Doluluk oranı ne kadar fazlaysa o kadar kötü oluyor internet ben saha dolabına 30 metre mesafedeyim fakat 40 mbit alabiliyorum birde bakır kablolar var işin içinde :slight_smile:

@Ensrl Şimdi şöyle bir şey var bu ölçüm sabit değerleri.
Saatte bir ölçüm yapıyorum ben. Değişen bir şey yok.
Sorun şu aslında 50 den 60 dan fazla bir değer bana ulaşır ama vermiyor verilmiyor. Bu konuyla ilgili neredeyse kimse tam net video çekmemiş ama düzelmezse bu durum çekmeyi düşünüyorum açıkçası.
En azından hani bana bunu verecektin demez. Şurada en fazla 1-2 gün daha beklerim sonrası meçhul.

Hat zayıflaması ( attenuation ) değeri yüksek.
Bu yüzden snr sınırın altında.
İç tesisat kontrolü yaptırın elektrikçi çağırıp.

ptesi günü ilk işim ankastreden daireme gelen kabloyu ve duvardan modeme gelen kabloyu en iyisinden değiştireceğim ve büyük ihtimal aynı sorun için tekrar yazmaya devam edeceğim :confused:

Önce ölçüm yaptırın. Ben değiştirin demedim yanlış anlama olmasın. Kontrol ettirin dedim.
Eğer kabloda sorun varsa değiştirin tabi.

son 1 saattir internetim tamamen gitti