merhabalar, yoğun öneri üzerine evime TurkNet bağlattım ve şuan türktelekom alt yapısı üzerinden 70mbs vdsl kullanıyorum fakat bağlattığımdan beri (3 aydır) sürekli problem yaşıyorum sürekli bağlantı var internet yok hatası, kablosuz bağlantıda evdeki bazı cihazların bağlanıp bazılarının internet yok hatası vermesi ayrıca kablolu olarak bağladığım bilgisayarımda da dhcp sunucusuna erişilemiyor ethernet bağlı internet yok hatası veriyor modemi kapatıp açtım ve sonrasında düzeldi kablolu bağlantı ama kablosuzda hala internet yok diyor bazı cihazlar. bu durumun modem ile alakası yok bu ilk modem değil tplink vr400 archer modem kullanıyordum çok kez çağrı merkezini aradım ve modemden kaynaklı diyerek sorunu modeme attılar fakat modemi tamire gönderdim sorunsuz çıktı haricinde yine türknetin daha önceleri vermiş olduğu zyxel vmg3625-t50b kodlu modemi TurkNet vdsl den TurkNet fibere geçmiş bir arkadaşımdan edinerek aldım ve aynı sıkıntılar bu modemde de devam ediyor eşim evden çalışıyor fakat sürekli bir internet problemi ne yaptıysak eşimin iş bilgisayarını da bağlayamadık lütfen sorunu acilen çözüme ulaştırın çok mağdurum ve açıkçası TurkNet 'e geçtiğim için pişmanım
Selamlar @mehmettufan, forum profilinizde müşteri numaranız bulunmuyor. Ekledikten sonra bilgi verirseniz sevinirim
selamlar, profilime ekledim yardımınızı bekliyorum teşekkürler.
Kontrol gerçekleştirdiğimde 1 günü aşkın süredir herhangi bir kopma olmadığını ve modeme ulaşan hızın optimal seviyelerde olduğunu görüntüledim. Aranarak bilgi paylaşıldı. Sorun tekrarlar ise bizimle iletişime geçebilirsiniz.
ayıca bulunduğum bölgede fiber kullananların olduğunu duydum bu altyapının bana gelmesi için ne yapmalıyım gerçekten inanılmaz mağdurum eşim evden çalışıyor ne gerekiyorsa yapılmasını istiyorum
tekrardan merhabalar hala aynı sorunu yaşıyorum eşim uzaktan çalışıyor ve inanılmaz sıkıntı yaşıyorum, cihazlarımın çoğu ana modeme bağlanmıyor fakat çoğaltıcıya bağlanıyor, ana modemden bağlanabilen cihazlarıma da internet bağlantı yaptıktan 30 saniye sonra geliyor ve kesintili olarak geliyor cuma gününe kadar kablolu bağlantımda problem yoktu fakat bugün kablo ile bağlanan bilgisayarımda da internet gözükmüyor, dün xbox aldım onda da ana modeme bağlanamadım statik ip ye bağlanılamıyor hatası verdi fakat çoğaltıcıya bağlandı bu durumun modem ile alakası olduğunu düşünmüyorum 2 adet farklı modem değiştirdim (birisi türknetin vermiş olduğu zyxel marka) modemi garantiye de gönderdim hiçbir problem çıkmadı lütfen en hızlı şekilde yardımcı olun teknik ekip gönderin ben derdimi bu şekilde anlatamıyorum sanırım
Bağlanamadığınız ana modemin mac adresi filtrelemesi aktifse kapatın,5 ghz kanalı dfs kanalındaysa manuel olarak 36 ya ayarlayın.wifi ayarlarında tüm Mixed" mod kullanarak (802.11 b/g/n/ac tüm protokoller aktif) şekilde ayarlayın.ipv6 ayarları açıksa kapatın.Modemin dhcp sunucusu açık olmalı kontrol edin.2.4 ghz ve 5 ghz ağlarını da ayırabilirsiniz.
Ekstra ücretli statik ip hizmeti aldıysanız iptal edip tekrardan ücretsiz dinamik ip ye geçin.
Ayrıca tüm cihazların da wifi ayarlarını sıfırlayın.
Bunlar işe yaramazsa modemde sıkıntı var dicemde önce tp link kullanmışsınız sonra da zyxel.İki modeminde sıkıntılısı mı denk gelmiş sanki.
Kurulum yapmayı (basit zaten) ve TurkNet tarafından size verilen kullanıcı adı sifreyi biliyosanız reset atıp tekrar kurulum yapın.
Böyle sorunlarda ip alamama veya ip çakışması modem yüzünden oluyor.2-3 modemde doğru ayar ve kurulum yapıldıysa aynı sorunu yapması garip.
güncelleme: hocam desteğiniz için teşekkür ederim, çareyi çoğaltıcıyı çıkartmakta buldum, çoğaltıcı modemi etkiliyormuş. şuanda çoğaltıcı olmadan kullanım yaptığımda hiçbir problem yaşamıyorum ama yine de dediklerinizi uygulayacağım. konudan hariç gigafiber e geçiş yapabilmek için ne yapmalıyım bununla alakalı bilginiz var mıdır
Hocam ana modemden sonra çoğaltıcı kullanıyosanız dhcp sunucusunu kapatmanız lazım çoğaltıcının.İki cihazında açık olursa ip çakışması oluyor ve internet olsa bile bağlanılmıyor.Doğru ayarlarla yine kullanabilirsiniz.
Gigafiber için talep bırakabilirsiniz TurkNetin sitesine girip ama İstanbulda değilseniz pek geleceğini sanmam çünkü yıllardır İstanbul dışına çıkmadılar,İstanbul haricinde tek tük noktalarda var.
Ftth (eve kadar fiber) için de bina sakinleri olarak imza atıp,Türk Telekoma dilekçe vererek başvuru yapabilirsiniz.Ftth de 1000 e kadar hız veriliyor tabi ücretlendirmesi farklı.
Biz başvurduk bekliyoruz TT için ama ilgilenen yok.5 metre dibimizde yeni yapılan 10 dairelik 2 senelik binada 1000 mbps gpon altyapı var ama bizim 20 dairelik binada yıllardır 50 mbps vdsl altyapı ile devam ediyoruz,getirmiyolar.
Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.