24 Mbps Hat değerlerimle en kararlı hangi hızı alabilirim?

Herkese merhabalar
Hat değerlerim bu şekilde Keenetic Carrier DSL kullanıyorum 35 mbps hız alabilir miyim bu değerlerde snr değerim hangi aralıklarda gelip gider kararlılık için 10’un üstünde tutmaya çalışıyorum yardımcı olabilirseniz çok teşekkürler şimdiden.
image

Tanılama kısmından Self test dosyasını indirip,inen dosyada “crc” kelimesini metin bul kısmından aratıp oluşan hatalara bakabilirsiniz.Hangi snr değerinde belli kullanımlarda ne kadar hata olacağını böylelikle test edebilirsiniz.En düşük hata alan snr değeri en kararlı değerdir.Kararlılık için 18 snr kullanıp,düşük hız alıyorsunuz bence o kadar çıkmaya gerek yok.

Snr değerini 8 e çekip,destek kaydı açarak da aldığınız hızı yükseltip dediğim gibi hangi hızda ne kadar hata oluşuyor kullandıkça,download yaptıkça test edebilirsiniz.Snryi kademe kademe artırıp hangi değerde hata çok az oluyorsa o değerde kuallanabilirsiniz "kararlı"bağlantı için.

Ayrıca sinyal zayıflamanız fazla.Kutuda veya kutudan daireye kadar gelen kabloda hasar olabilir.

1 Beğeni

Öncelikle verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim. Çok sağolasınız. Sinyal zayıflaması fazla kablo 700m dolanıyor. Silivri de ikamet ediyorum. Buranın planlama birimleri Büyükçekmece’de bulunuyor oradaki müdürlük ile konuştuğumda verilen dilekçelerin genelde sonuçsuz kaldığını ve fiber dönüşümünün çok ileride gerçekleşebileceğini iletti (FTTH için dilekçe verdim). Zaten 24mbps profil kullanıyorum santrale kadar fiber olan sistemde bu durumda bu işlemleri yapabilir miyim. Hattımın en fazla ne kadar hız alabileceğini öğrenmek istiyorum. Diğer sağlayıcılar ve Türk Telekom üzerinden sorgulama yaptığımda 41mbps çıkıyor. Türknetin sitesinde 32mbps gözüküyor.
TDW9970 üzerinden upload 12mbps alabiliyorken keenetic ile 6mbps alıyorum ama hat sanki 6 da daha stabil çalışıyor gibi geldi bana (TDW9970v3 te 12ye kilitlenebiliyordu upload 9.6 SNR ile / Keenetic’te max. 8 e kilitlenebiliyor 8 SNR ile => MTK ve Broadcom farkından olduğunu düşünüyorum ama upload sanki düşünce iki modem de daha akıcı çalışıyor. ) Yazın burada abone artışı oluyor kışın ise aboneler azalıp SNR yükseliyor. Hız profilim 24 olmasına rağmen bunları yaparsam CRC den yakalayabilir miyim. Kaç paketten kaç CRC normal kabul edilir. SelfTestte çok karışık gözüküyor doğrusu. Dark Mode ile görüntülüyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.