20mhz / 40mhz


20-25 arası wifi var ama benim seçtiğim 13. kanal kullanımı 0 gözüküyo sizce 2.4ghzde 40mhz kullansam bi sıkıntı olur mu ne dersiniz?

Hocam başlığınızı ve üslubunuzu düzeltirseniz daha hızlı ve daha detaylı yanıtlar alabilir, sorununuzun çözülmesini sağlayabilirsiniz. Forumlarda yazım kuralları, konu açma kuralları bulunur. Bunları dikkate alarak sorununuzu belirtirseniz herkes için iyi olur.
İyi forumlar.

1 Beğeni

Kullanım senaryonuza göre değişir. Daha stabil ve sağlıklı bağlantı için dinamik kanal ve 20mhz önerilir. Yüksek akış için 1 ya da 13’üncü kanal ile 40mhz önerilir. Alıcının da 40mhz desteklemesi gerektiğini unutmayın

Benim modemde bir ara sorun yaşadığından dolayı ben
Cihazlar baglanan lar uyumlu diye
11 n kısa mesafe daha hızlı.
modemden 11n 20mhz ayarladım ve öyle kullanıyorum.40mhz göre daha iyiydi bende yanılıyor da olabilirim.

Deneyerek yapın ayarlayın.
Bi 20mhz de test yapın.
Bide 40mhz de test hangisi verimliyse onu kullanın.

Benim internet hızım düşük.
Telefon nunuza yükleyin test edin.

dhcp kapatırsanız modem ip dağıtmaz. En boş kanalda 20/40 mhz işaretleyin istemci ona göre bağlanır. 11n de kullanın.

1 Beğeni

DHCP yi siliyimde yanlış anlaşılma olmasın😊

Alıntı

Çok sık olmamakla birlikte 2,4 GHz Wi-Fi ağın kanal genişliği ayarı sorunlara neden olabilir. 2.4 GHz bant ağlarda iki kanal genişliği vardır: 20 MHz ve 40 MHz (40 MHz, IEEE 802.11N belirtimiyle daha sonra kullanıma sunuldu). 40 MHz kanal bandı daha fazla verim sağladığı halde, bazı eski Wi-Fi ağ bağdaştırıcıları ve sürücüleri bu bant genişliğiyle iyi çalışmaz. Güvenilir bir Wi-Fi bağlantısı almıyorsanız ancak sinyalinizin gücü yüksekse ve Wi-Fi kanalı fazla yoğun değilse erişim noktanızda oturum açıp noktanın Kanal Genişliği ayarını kontrol edin. Aldığınızda genellikle Otomatik veya 20/40 MHz ya da benzeri bir değere ayarlıdır. Erişim noktanızın veya yönlendiricinizin ayarı bunlardan biriyse, bunun yerine 20 MHz’e ayarlamayı deneyin.

Lafın kısası sıkıntı olmaz. her ikisini de deneyimleyerek test ederek kararı siz vereceksiniz.

eski cihazlar 20 MHz tercih eder. Yeni cihazlarda 40 MHz çalışır.