2 Zyxel Modemi Birbirine Bağlama

Selamlar elimde 1 adet vdsl’de iken aldıgım 3625 modem var birde türknetin gigafiber ile verdiği var bunların birini sadece kablolu bağlantı için kullanıp diğerini ise sadece kablosuz için kullanmak istiyorum böyle bir şey mümkün mü ?

VDSL modeminizdeki WAN portuna türknetin verdiği modemden kablo çekin. Gerekirse modem arayüzünden WAN mode’u Ethernet yapın. Cihazlarınızın aynı subnette olmasını istiyorsanız VDSL modemin IP adressini 192.168.X.1 den başka adrese (örneğin “.1” yerine “.2”) çekip DHCP kapamanız, farklı olması içinde 192.168.X.1 adresinde X yerine ana router/modeminizden farklı bir IP girmeniz gerekiyor.

1 Beğeni

Merhaba @Hasan_Enes bir modeminizi internet hattınıza bağlayınız 2. modeminizi pppoe modundan çıkarıp köprü moduna alıp ve DHCP adresleme modunu devredışı bırakıp sabit ip adresini 192.168.1.25 veya daha fazla bir değer belirledikten sonra ana modeminizin normal portlarından kablo ile çıkış alarak diğer modemin herhangi bir portuna takın bu şekilde bağlantıyı sağlayabilirsiniz.Not:Ana modeminizin WIFI ağını kapatmayı veya adını değişmeyi unutmayın ki çakışmasın.İyi günler dilerim.

1 Beğeni

Biraz gec oldu ama yaptim hocam tesekkur ederim cevaplariniz icin.