2 ayrı internet baglantısını ağda tek bağlantı gibi kullanmak

Evimde mevcutta turk.net vdsl 100 mbit ve superonline fiber 100 mbit aktif. Nette biraz arastirdigimda load balancing router ile bunlari tek bir baglanti gibi kullanmak mumkun sanirim. Acaba 100+100 200 mbit bir baglantimi sagliyor yuk dengeleme ile yoksa yuku bagli cihazlar bazinda baglantilarami dagitiyor bilgisi olan varmidir acaba ? Birde turk.net in mevcutta satistaki modeminde vdsl ile superonline modemden gelen cat 6 yi wan dan girsek yuk dengeleme ozelligi varmi acaba ?

1 Beğeni

@EFG müsait olduğunda bilgilendirme yapacaktır. :+1:

Eğer dediğiniz böyle bir şey ise ASUS anlatmış

Zyxel bu özelliği destekliyor mu bilmiyorum ama bazı modem routerlarda var bu özellik Multi wan diye geçiyor yanlış hatırlamıyorsam örneğin keenetic in bazı modellerinde var peak dsl gibi daha alt modellerde var mı bilmiyorum ama ihtiyacınız olan Multi wan destekleyen bir modem router almanız.

Aşağıda verdiğim linkte Keenetic konu ile ilgili anlatım yapmış buradan inceleyip daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Evet yuk dengeleme deniyor asus cihazlarin bazi modellerinde var fakat emin olamadigim nokta tek bir cihaza 100+100 200 mbit olarak veriyormu yoksa agdaki yuke gore cihazlari baglantilarami yonlendiriyor

Buradan emulatör üzerinden isterseniz siz de bakın. Çok hakim olduğum bir konu değil açıkcası. Loud balance routerlar nedense artık ya üretilmiyor yada ülkemizde satışları yok dün gece bir araştırma yaptım direkt olarak bu işi yapacak sadece TP Link markasına ait bir kaç cihaza ulaştım onların da bir çoğunun satışlarının kapalı veya abartılı fiyatlarda olduğunu gördüm.

(İKİSİ BİR ARADA! "2 Fiber İnternetin Gücünü Birleştirdim!" 200 MBPS - YouTube)

Bu videoyu izleyin. Böyle bir cihaz ile mümkün. Modemlerdeki multiwan modlar dengele yapamıyor. Biri hattan düşünce diğeri devreye girmesi için.

Tam anlamı ile yapamıyor mu yoksa hiç mi yapamıyor?

Aklımdan gecen video daki sekilde esasında fakat oda bayagı bir mesakatli anlaşılan. Basit bir şekilde değil düşündüğüm gibi. İkinci baglantı zaten iptal olacak o yüzden uğraşmaya ve masrafa değmez açıkçası.

1 Beğeni

Bu cihaz gelişmiş bir model. Ve yük dengeleme var. Ağlar aynı hızda ise oranı 1:1 yapın. Speedtest gibi sitelerde 2 hattın toplam hızı çıksada uygulamada veya çoklu bağlantı desteği olmayan sitelerde tek hat üzerinden çıkış yapacağından tek hattın hız sınırına takılırsınız.

1 Beğeni

biraz inceledim cihazı arayuz üzerinden değilde bir nevi kmout yazarak ayarlanıyor gibi sanırım. Birde alışveriş vs. gibi işlemlerde problem oluyormus onun icinde VPN sunucu vs vs vs çok uzun iş :slight_smile: benim amacım hazır iki baglantı varken bir denemekti ama zaten iptal edeceğim için 2. yi bu kadar mevzuya girmeye gerek yok :slight_smile:

1 Beğeni

18 saat sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.