2 Aydır Sürekli Bağlantı Kopuyor

Eskiden SNR değerim 8 iken 95mbps sorunsuz hız alırdım fakat şuan SNR değeri 8 fakat hızım 50-70 arasına düştü ve özellikle akşamları modemde internet ışığı gidiyor daha sonra kırmızı oluyor ve sonra düzeliyor. Genellikle bu 2-3 dakika sürüyor. Bazen uzun sürüyor ve modemi kaaptıp açınca düzeliyor. Burada sorun ne olabilir yaklaşık 3 yıldır sorunsuz kullandığım internet son 2 ayda beni aşırı zorluyor online oyunlarda saatte 2-3 kez oyundan düşüyorum, sorun acaba modemde midir, iç tesisatta mıdır yoksa ankastrede midir? Bu arada kabloda ek var fakat her zaman vardı ve bir sorun yaratmıyordu. Ankastre ise şuan dışarıda ve kapağı yok yani hava koşullarından etkilenmeye müsait. Bu konuda yapılabilecek bir şey var mıdır? Artık bu sorundan bıktım 2 aydır sabrediyorum.

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
near-end fast channel bit rate: 44511 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 8191 kbps

Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 8.3 dB
output power upstream: 9.8 dbm
attenuation downstream: 20.8 dB

Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 18.3 dB
output power downstream: 14.7 dbm
attenuation upstream: 26.6 dB

Selamlar @ReNNaC, yazınızı ve bir önceki kaydınızı inceledim. Daha önce yerel sağlayıcı ekipleri daireniz dışındaki alanları kontrol etmiş ve sorun görmemiş. Dilerseniz 300 TL karşılığında yerinde destek hizmeti alabilir ya da bir elektrikçi yardımıyla iç tesisatınızı kontrol ettirebilirsiniz :raised_back_of_hand:

Bu kontrole ankastre dahil mi hocam? Ben sorunun ankastrede olduğunu düşünüyorum. İsterseniz resmini atabilirim.

Yerel sağlayıcı santralden ankastre kutusuna kadar işlem yapıyor. Dilerseniz yeni bir kayıt oluşturarak bu alanların tekrar kontrol edilmesini talep edebiliriz.

1 Beğeni