2 Aydır Her akşam Patlayan CRC

Merhabalar,
yaklaşık 2 aydır her akşam CRC patlaması oluyor ve internetim gidiyor. Modemi kapatıp açınca kısa bir süreliğine düzeliyor sonra tekrar oluyor sonra ben modemi tekrar kapatıp açıyorum bu sefer düzeliyor bir sonraki gün akşam olana kadar. Bu böyle tekrarlıyor. Modemimde bütün sürümleri denedim hiçbir şekilde sonuç değişmedi. Binamızdaki Ankastre kutusu yenilendi altyapımda da bir problem yok. Ancak anlamadığım olay şu sabah sıkıntısız bir şekilde çalışırken akşamları saat 19.00 dan sonra böyle bir sorunla karşılaşıyorum. Şimdi diyeceksiniz ki yoğunluktan dolayı oluyor. Evimin karşısında iş binası + igdaş + dişçi + bir kaç tane daha şirket. Bunların mesaisi akşam 17-18 gibi bitiyor yani aslında sabahları sorun yaşamam gerek. Ve max rate değerim hiç değişmiyor sabah ta akşamda 94~89Mbps. Bir şey daha eklemek istiyorum bu olayı 2 ay önce yaşamaya başladım dedim bu 2 aydan önce hiçbir sıkıntı yaşamıyordum. Hatta 19 gün internetimin hiç kopmadığına bile şahit oldum en sonunda elektrik gidip gelmişti rekorum 19 günde kaldı. Ne oldu da böyle bir sorun yaşamaya başladım. Yardımlarınızı bekliyorum. Şu anki hat değerlerimi de paylaşacağım. Bu değerler sorun yaşamadığım zamanlarda aldığım değerlerle aynı bunu da belirtmek isterim + Ankastreden de ölçüm yapıldığı zaman bakmıştım Ankastreden ne alınıyorsa dairemde de aynı değeri alıyorum. Destek kaydı açmak istedim ancak bulunduğunuz bölgede arıza vardır diyor 1,5 haftadır (Sorun bundan kaynaklanmıyor emin olabilirsiniz). Çünkü bu olmadan öncede yaşıyordum.

Ek- Az önce de aynı sorunu yaşadım modemi kapatıp açtım sorun düzeldi.

İnternet paketim 75Mbps
Modem: Asus DSL Ac-750

1 Beğeni

Şimdi hat değerlerime tekrar baktım dün akşam destek kaydı açmayı başarmıştım nasıl olduysa Max Rate değerim 96Mbps ye çıkmış Snr Margin değerim ise 9,7db. Bakalım akşam ne olacak.

Bir tane ek kullanıyorum ama sorunu yaşamadan öncede kullanıyordum. Snr değerimi 30db ye çektiğim zamanlarda olmuştu yine CRC patlaması yaşamıştım. Nedense Snr yi yükseltkmekte sorunu çözmedi. :frowning:

Mutlaka edeceğim ve yeni bir dsl kablosu alacağım yekpare olacak ek kullanmayacağım. Umarım sorunum düzelir.

Selamlar @lettoozan, değerli üyemiz @BLackOwL 'un tavsiyeleri yardımcı oldu mu? Destek kaydınızın numarasını paylaşırsanız kontrol etmek isterim :raising_hand_man:

1 Beğeni

Akşam olunca sorunun devam edip etmediğini görebileceğim.
Destek Numarası: 55717039

Geri bildiriminizi bekliyoruz :heart_hands:

1 Beğeni

Az önce aynı sorunu tekrar yaşadım kabloya baktım evdekiler üstüne bir şey koymuş. Bu sebeple CRC patlaması oldu galiba. Üstünden kaldırdım modemi kapatıp açtım sorun düzeldi. %95 benim kablodan kaynaklanıyor bu sorun.

1 Beğeni

Sürekli olarak gidip geliyor internet. Ben modemi kapatıp açıyorum 10dk sonra yine gidiyor. Tekrar kapatıp açıyorum yine geliyor 10dk sonra gidiyor.

Evet şu an yine CRC patlaması oldu. Modemi kapatıp açtım şu an internet geldi.

Sorunu yaşarken ki hat değerlerim.
@BLackOwL @alperenatici