1gigabit tanımlanınca neden 750mbps hız geliyor

1gigabit tanımlı hızda neden 750mbps hız geliyor 15 gün önce 940mbps dowland ve 942mbps upload hızı geliyordu

internet hızımın güncellenmesini talep ediyorum pcim 11.nesil i5 işlemci var z590 anakart ve 16gb ddr4 rem var kablolu bağlanıyorum 1gigabit tanımlı olmasına rağmen 750mbps hız geliyor daha önce 940mbps geliyordu hız testinde

bu TurkNet hız işini sever diğer servis sağlayacaları beni ilgilendirmez yapıla biliyorsa yapılır öneri sundum yapıla bilirmi diye

1 Beğeni

biz TurkNet müşterisi olarak şikayetimizi ve önerimizi iletir onlarda çözebiliyorsa çözer tabiki 750mbps dowland hızı çok iyi memnunun

1 Beğeni

bu paylaşım gigafiber kullananlar için

eğer daireye kadar fiber yani ftth gpon fiber de kayıp olmaması gerek kayıp cihazlar da veya kapasitelerde veya bölgesel olarak olabilir 1gigabit hız tanımlanıyor ve modemde de 1000mbps ful yazıyorsa 750mbps hız alıyorsan sorun sistemsel olabilir örneğin eskiden akn adsl varken hat 16384/800 gözüyordu ancak hız testinde ise 3mbps idi

bu demek oluyor ki sistemsel olarak veya bölgesel olarak ayarlanmış TurkNet kapasiteleri

ben bu sorunları iletiyorum ki TurkNet bu sorunları çözsün diye sokaklardaki fiber ek kutuları yetersizse eklesinler kapasiteler yetersizse çoğaltsınlar madem gigafiber diye geçiyor 1000mbps tanımlanınca müşteri en az 940mbps veya 950 mbps dowland hızı görsün üstelik upload hızları 942 mbps gözükürken dowland hızları 750mbps kalıyor gigafiber denince müşterier 1gigabit hız görsün birde modemler yetersiz giga fibere wifi 6 olsun modemlerde 1gigabit ethernet çıkışı yerine 2.5 gigabit çıkışlı modemler verilsin müşteriye

1 Beğeni

2.5 gigabit çıkışlı modemler mi? Neden? İlettiğiniz sorun bir aboneye yönelik Bir sorun ise kullanıcı bazlı kontrol edilir. Ama sorun site veya bir mahalleyi ilgilendiriyor ise bunu @EFG ye Dm ile iletebilirsiniz.

Konuya harbiden çok abartmışsınız diye giriş yapacaktım ki hız geçmişime baktım bendede 500 e düştüğü olmuş. İlginç diyorum bende.

2.5 çıkışlı modem sizin networke girişiniz 1 olduktan sonra bir işe yaramaz, 2.5 Gig switche sahibim abartmayın o kadar. Ağ içinde all-flash sunucu hariç hiçbir işe yaramıyor 2.5 Gig switch.

Bu gece aynı saatte bir güncelleme daha atarım

21:00 :arrow_down:492 / 22:00 :arrow_down:649 / 23:00 :arrow_down:672 / 00:00 :arrow_down:575

Benim masa üstü bilgisiyarim anakart msi z590 ethernet kartı 2.5 gigabit destekli

Gigafiber paketi maksimum 1gig olduğu için modeminizin 2.5 destekli olması herhangi bir şeyi değiştirmeyecektir. Tahminimce ONT zaten 1gig çıkışlı.

Bu arada hızınız halen 750 civarında mı? Ben 500-600 arası gidiyorum şu saatlerde.

2 Beğeni

Ben TurkNet abonesi olarak önerilerimi talep ediyorum TurkNet önerilerimi dikkate alırsa hız sorununu cozerse sevinirim

Tabiki 750 mbps hızda iyi memnunum ancak 1gigabit tanimli modemde en az 950 mbps hız alırsa daha iyi olur onun için onerilerimi dikkate alırsanız sevinirim.

1gbit bizim gibi kalabalık nüfuslarda korumak zor. Fiber olan bölgelerde abone sayıları gün geçtikçe artacak. Bu atışlarda hızı düşürecek. Tabi ek kapasite ve önlemler alınarak giderilir. Tabu bu işin sunucu boyutunda var. Ülkemizde hala doğru düzgün sunucu gelmedi. Hala yurtdışı kullanımız çok fazla.

Bu testler nasıl oluyor bende hızımı takip edebilir miyim bilgisayar sürekli açık mı olmalı

1-2 kişi daha sordu yazayım buraya:
Docker üzerinden çalıştırıyorsunuz programı 7/24 açık olmak zorunda ben kendi sunucumda çalıştırıyorum, speedtest-cli ile kendiniz daha basit bir şey yazabilirsiniz.

Docker Hub

Yukarıdakini ben source code üzerinden kendim birleştirdim şahsen güvenmiyorum. Sorumluluk almam.

BTK o tip işlerle uğraşmak yerine 4 farklı aboneliğimle bana 30 dk arayla güvenli internet ile ilgili bilgi göndersin hocam kesinlikle faydası oluyor.

2 Beğeni

Malesef bu yasalar ve ekonomi ile zor.

Sen startrinity kullanarak sürekli olarak takip edebilirsin. Hem PC nin tüm platformları için hem de mobil cihazların işletim sistemleri için versiyonları var.

1 Beğeni