16 Mbps Dediler Ama Şuan 100 Mbps

Merhabalar saygı değer arkadaşlar

Kafama takılan bir soru var

İlk aboneliğim de bana en fazla 16 mbps hız alabilirsiniz dediler üyeliğimin 3. haftasında 100 mbps hızım kabul edildi ve 1 saat içinde 100 lük pakete geçiş sağlandı. Benim anlamak istediğim eğer 100 lük paket geçişimde sıkıntı yoksa neden bana en başında 16 mbps hız verdiler?

Son sorumda 100 lük pakete geçiş sağladım ama teknik bilgide bana 85 mbps hız geldiği yazıyor bunla ilgili destek kaydı açmama gerek varmı? Burda bir hata oluşabilirmi yada altyapım 100 mbps karşılamıyormu?

85 e sabitlendiyse yukarısını kaldırmıyordur demekki, tt servis verilebilirlik raporuna göre hız veriliyor.

1 Beğeni

Çalışan belirtmiş zaten destekleyen en yüksek hızı alacaksınız diye. İsterseniz kayıt açın ama bu hız bile çok iyi, hayırlı olsun.

2 Beğeni

Teşekkür ederim ilginiz için peki ilk sorumun cevabını çok merak ediyorum biz ailece düşünüyoruz ama bulamıyoruz neden daha fazla para kazanmak müşteriyi memnun etmek varken en az hızı destekliyor dediler :slight_smile:

@Selcukssn @HKN

1 Beğeni

Bana da yüksek hızı destekliyor diyip 15 mbps verdiler hahah

Başvuru yaptığınız esnada vdsl port yoktur o yüzden öyle bir sonuç çıkmış olabilir

Göksel bey bu aklıma geldi ama buna kendime inandırmak istemedim çünkü 3 haftadır bütün paketlere geçiş yaptım ilk gün 16 mbps 3 gün sonra 35 mbps daha 2 gün önce 75 mbps şimdi ise 100 e geçiş yaptım port olmasa elbet bir engel cıkardı karşımda bide geçişlerim 1 saat içinde yapıldı hiç bekletilmedim.

@bonuskafa konuştuğumuz operatörler ezber işmi yapıyor acaba

@BurakDURHAN TurkNet extranet netspeed sorgulama yaptığımda vdslde maks 81 mbps yazıyordu ama şuan turknette vdsldeyim altyapınız 35mbps desteklemiyor modeme 15mbps ulaşmaktadır dediler ve konuyu kapattılar

Belki de hatalı bilgi vermiş olabilir müşteri temsilcisi. Çünkü abonelik işlemleri aracı bir kurum vasıtasıyla yapılıyor. Size ADSL denilip VDSL hizmeti başlatılmış da olabilir.

Sözleşmeye baktığımda böyle yazıyor adsl mi vdsl mi tam anlayamadım ama ilk mesajlara baktığımda bazı bilgilere ulaştım ilk başlangıcı adsl olarak açmışlar

1 Beğeni

DM den belirttiğim gibi hatalı bilgi verilmiş olabilir. Mutlu günlerde kullanın inşallah :vulcan_salute::hugs:

Üstad bize 82 dediler:D biz 55 alıyoruz :smiley: neden 80 alamıyoruz derdindeyiz:D sen 16 almışsın sonra 85 alıyorsun şimdi:D neden basta 16 da şimdi 85 diyorsun :smiley: Boşver ne güzel ulaşiıyor ya tadını cıkar.

2 Beğeni

Senin durum iyi yine bana da 81 dediler 15 veriyolar :joy:

2 Beğeni

Turknetin bu kadar sorunlu oldugunu bilsem yemin ederim. TT den kıpramazdım. 24 Mbps ye 95 tl öder yoluma bakardım.

Benim aynı şehirde olduğum arkadaşlarım sorun yaşamıyor 1km ötemde ben yaşıyorum şans işte :sweat_smile:

ya Dostum haklısın telekom la TurkNet anlaşmazlığı bizi sıkıntıya sokuyor da, telekomda fiyat olarak iyi geçiriyor müşteriye. turknette sorun yaşanmasa hakkaten bu fiyatlar kaymak. ben telekoma geçsem, aldığım hız için donuma kadar soyacak telekom :slight_smile:

2 Beğeni

100mbps 150lira bir de 24 ay taahhüt gerçekten kendine bağlıyor insanları :joy:

2 Beğeni

o değilde telekom da işini biliyor. insanlar telefon parasından kurtulmak istedi, devletde yalın interneti çıkardı. telekom, telefon kullansan kullanma parası alıyor, kullanmasan kullanmama parası alıyor. gerçekten komedi :slight_smile:

1 Beğeni

Yanlış algı, TurkNet sorunlu değil Telekom altyapısı üzerinden hizmet veren ve abone sayısı yüksek olan tüm ISS lerde sorun sayısı neredeyse aynı. Türk Telekom un Şikayetvar üzerinde ki şikayet sayısı ile TurkNet yada netspeed in şikayet sayısı farklı bu durumda Türk Telekom daha da sorunlu dememiz gerekir.

1 Beğeni

aynen katılıyorum @gokselbasol sistem baştan yanlış. TurkNet açısından; aynı kulvarda rekabet ettiğin rakibinin kucağındasın, göbekten ona bağlısın, teknik destek olarak bağlısın. işini biraz aksatsa sen kendi müşterinle baş başa kalıyon. o adam telekomu bilmiyor sana hesap soruyor, üstüne iptal edip gidiyor müşterinden de oluyorsun. telekom açısından bakarsak ise sen müşterine fahiş fiyatlar çıkarmak isterken ( bknz. TurkNet-telekom 100 mb–>85 tl/95 tl — 155 tl ) TurkNet çıkıyor çok daha uygun fiyatlarla coçturuyor milleti. ee sen napacan armutmu toplayacan. armut toplarsan aboneler TurkNet 'e gidecek. o zaman işi yavaşlatacan, yokuşa sürecen ki TurkNet müşterisi illlallah diyip senin kucağına gelsin. müşterisini tutmak için her yol mübah diyen telekomda aslında haklı kendince. yoksa çevirmeli telefonlarıyla baş başa kalacaklar :slight_smile:
vallahi ben bir müşteri olarak bütün bu olanları böyle okuyorum. ttnet teknik elemanının bana söylediği turknetle ilgili küçümseyici ifadelerini söylemiyorum bile :slight_smile:

2 Beğeni