1315843 crc hatası (1 milyon üstü)

Merhaba 1.5 aydır TurkNet kullanıyorum.
Asus-N17u modem kullanıyorum uzun yıllardır.
Turk net paketim 100mbit ,
Örnek vermek gerekir ise bugün 19 saattir modem açık , gün içinde herhangi bir kopma yaşamadım ama modemim de 1 milyon üstü crc hatası var…

Bu kadar hata neden olur… daha öncesinde snr ile meraktan oynarken bu hataların çoğalıp azalmasında rolü olduğunu hissettim deneme yanılma yaparak bir değerde bıraktım ve kullandım, ama birkaç gündür crc aldı başını gidiyor sebebi ben olabilir…

Hat direk modem e bağlı kablo tek parça halinde bina kutusuna gidiyor. Yeni çektirmiştim…

Ekran resimleri ekteki gibidir.
Modemin ayarlarımı yanlış acaba?

1 Beğeni

Resim 2

Asus modemlerde snr değerinin 13db altına düşmemesini sağlayın. Hat değerlerine baktığımızda zayıflama az olmasına karşın bağlı olduğunuz dolabın kapasitesi sanırım düşük… diğer ayarlar kısmında da stable yaparsanız high performans bölümünü daha stabil olacaktır. Yüksek hızlı bağlantı yerine stabil bağlantı tercih edin…kademe kademe kararlılık ayarını yaparak snr değerini yükseltin.

Merhaba cevap için teşekkür ederim.
Diğer ayarlar dediğiniz tam neresi ? Stable yapmam gereken?

Bakıyorum ama kaçırıyorum göremedim

selam.
benım modem de bu sekıl ayarlı TurkNet ıcın dogrumudur acılacak kapanacak ısaretlı yerlerı ne durumda.

hocam iç tesisatınızda problem olabilir, çünkü snr değeriniz düşük.

RX Agc yazan kısım. Attığınız görselde mevcut…ilgili ayarların ne işe yaradığı bilgisi ilgili satırın yanında ki soru işareti simgesine tıkladığınızda karşınıza çıkıyor

hocam asus yazılımda sıkıntı var bence bugüne kadar tp-link vr300 modelini kullanıyordum. Bugün Asus ac750 modelini taktım;


ve sonuç crc basıyor 5 saatlik uptime süresinde.

Hangi firmware yüklü bunda?

1 Beğeni

Bilmiyorum, çıkarttım tp-link kullanıyorum. Ama aldığımdan beri hangi firmware varsa onu kullanıyorum.

1 Beğeni

790 nolu sürümde crc oluşmuyordu hatırladığım kadarıyla. Sorun çözüldü ise problem yok diyebilir miyiz :hugs:

3 Beğeni

790 tavsiye ederim bende

1 Beğeni

slm
benım snrmı dusuk ? ic tesısat problem olabılır yazdınız.?

Evet snr değeri 10 ve üzeri olursa daha iyi olur diye biliyorum

Böyle olduğunda crc hata basma oranı daha yüksek. Asus firmware sürümünü 790 a aldınız mı? Son sürümde crc sıkıntısı varmış yukarıda bir arkadaşımız bahsetmişti.

Merhaba
Attığım resime bakmışmıydınız sürüm 790 ve 1 milyon üstü crc hatası alıyorum

Merhaba
Dediğiniz 13 snr yi 12 ye ayarladım.
20mbit kayıp hız verdi, herhangi bir crc hatası almıyorum.

Şimdi 20 mbit hız kaybetmek hiç mantıklı gelmedi.
Crc hatası alırken herhangi bir sorun yaşamıyordum acaba nasıl test yapabilirim.

Siteleri aynı hızda açıyorum , modem hiç kopma yaşamıyor anlamadım…

Crc aslında telafi edilen sayı miktarı. Her hata telafisi işleminde modem bir düzeltme işlemi yapar ve bunlar peşpeşe tekrar etmeye başladığı Zaman bu işlem kuyruğu uzar (crc sayısının artması) bu kuyruk modemin artık yanıt vermemesi durumuna kadar geldiğinde hattı da kontrol edemez ve en sonunda kopar. Çözüm olarak şu an ya bu hızlarda stabil kullanacaksınız yada yeni üretim bir modem alıp yolunuza o şekilde devam edeceksiniz.

Modemin üretim yılı ile crc hatasının nasıl bir bağlantısı var?
Kullandığım modem de fiber dahil birçok sistem var. 2016 da aldım modemi piyasaya 2015 de çıktı çok eski mi sizce

Neden dolayı modemimin eski olduğunu değişmesi gerektiğini düşündünüz. Yani modemimde eksik olan özellik nedir , yeni modem alacaksam neyi olan modem almam lazım.


Birde crc hatası varken hiç sorun yaşamadım stabil kullanırsınız ne demek tam olarak . Crc hatası varken stabildi zaten.

Veya stabil nedir nasıl deneyebilirim.

Merak ettiğim şu crc 1 milyon da olsa modem de tık yok yoluna devam ediyor donma yok düşme yok yavaşlama veya kopma yok. Acaba rakamların artması yazılımsal boş bir sorun mu.

1 Beğeni

Hangi modülü bilmiyorum ama Telekom cihazlarında yaptığı bir yazılım güncellemesi sonrasında Asus modemlerde snr yi yönetememe sorunu başladı.

Modemde crc varsa bir şeyler yolunda gitmiyordur. Bu hata sayıları sizin dediğiniz gibi sadece rakamsal bir hata olma durumu olsaydı benim kullandığım Asus n16 yüzbinlerce crc sonunda verdiği hızı 40 mbps lerden 3-5 mbps değerlerine düşürmezdi. Sizin cihazınızda herhangi bir hız düşümü söz konusu değilse dediğiniz gibi sadece anlamsız rakam artışı olabilir. Yazılım güncellemesi sonrasında modemi fabrika ayarlarına geri döndürüp sıfırdan kurulum yaptınız ise modemin otomatik log kaydını alıp Asus a iletebilirsiniz.