100Mbps üzeri paketler hakkında

Merhabalar,
Bugün bir talep oluşturdum ve Türk Telekom altyapısı üzerinden 100Mbps üzeri paket sunulmadığını belirtti temsilci.

Şimdi anladığım kadarıyla Türk Telekom fiber kullanıyorsam 100Mbps üzeri hizmet alamıyorum. Daha önceden farklı sağlayıcıdan geldim, 500Mbps kullanıyordum. Her neyse buraya kadar bir problem yok olabilir.

Ancak bugün bir videoya denk geldim, Recep beyin çektiği modem değişim videosunda bir kısmı dikkatimi çekti, ifadesi şu şekilde; ‘altyapım türk telekom, internet servis sağlayıcım ise TurkNet’ ifadesini kullandı. Daha sonrasında videoyu izlemeye devam ederken, speedtest ekranında 100Mbps üzeri hizmet aldığını gördüm.

Bu 100mbps üzeri paket sunmuyoruz hizmeti sadece kişisel müşteriler için mi geçerli?

İlgili video; https://youtu.be/owChQViyBQg?si=i2vGsPZFD7NjnY5t

0:05 ve 0:10 saniye aralarına bakabilirsiniz.

Selamlar, ilgili videoyu ve belirttiğiniz sözlerin geçtiği bölümü bizimle paylaşırsanız ekiplerimizden bilgi alıp tarafınıza dönüş yapalım :pray:

Ben bu videoda altına yorum yapıp sordum. Recep Bey kendine özel tanımlanmış birşey olduğunu belirtti. Aynı hizmeti almak için gerekli şartlar varsa belirtseler biz de sağlamaya çalışsak veya vazgeçsek.

Hali hazırda ilk mesajımda belirttim, resmin hemen altında video bağlantısı ve hangi saniyede belirtildiği yer almakta.

Ekstradan hız testini yaptığı dakika 5:51

Teşekkür ederim bilgilendirme için. Amacım, Recep bey yüksek hız alıyor, biz neden alamıyoruz diyerek kötü müşteri profili yaratmak değil. Şu anda 100Mbps’de işimi görüyor ama alabiliyorken, neden düşük hızlarda kalalım. Yapılabilir bir şeyse, bende yararlanmak isterim.

Ama sadece tanınmış kişilere yada belirli şartlar gerekiyorsa ve bu şartlarıda yerine getirebilecek durumda değilsek yapabilecek bir şey yok :slight_smile:

Youtuber gibi kişilerle şirketler bireysel metro ethernet sözleşmeleri yapıyorlar, bu sayede TT altyapısı ile TurkNet’ten 1000 Mbit alabiliyor ünlüler. Ama bizler alamıyoruz, can sıkıcı.

Metro internet kullanmıyor ki. Telekom sunduğu ve alternatif firmaların satışa açtığı 1000/50 hizmetini kullanıyor.

Selam Arkadaşlar, video da görüşebileceği gibi bu devre metro internet hattı değil. Bildiğimiz 1000/50 Mbps fiber ev internet hattı. TurkNet bir güzellik yapıp böyle bir bağlantı sağlamış. Yalnız BTK kuralları gereğince inşallah olmayan bir tarifeyi uygulamamışlardır😆

Bu inşallah ileride diğer tüm kullanıcıların alabileceği bir servisin habercisidir diyerek umudumu koruyum.

500₺ bu paketi satacaklarını hiç sanmıyorum özel bir fiyatlandırma olacaktır.

@fspdrop Metro internet kullanıyor ibaresi kullanmadım ki? Lütfen konuyu tekrardan gözden geçiriniz. Harici olarak, 500TL gibi bir fiyata alamayacağımı bende biliyorum. Bunun bilinçindeyim, fiyatı benim için mühim olsa zaten neden bu paketi almaya çalışayım?

@_bugra Konu içerisinde kimse metro internet demedi ki, yada benmi gözden kaçırdım? Hali hazırda zaten altyapının ne olduğunu biliyorum, haricinde farklı operatörden geçmeden önce 500Mbps paketimin olduğunuda belirttim, aslında konuda açıkça yazmıştım ama.

Türkiyede çoğunluğun altyapısı 100 den az olduğu için TurkNet de bu kadar satın alıyor bence TT’den.Daha fazla bantgenişliği daha fazla maliyet demek çünkü.Altyapıdan dolayı kimse de o hızları almayacağı için boşa yapılan anlaşma ve boşa harcanan para olarak görüyolar.Başka firmalar TT altyapısında 1000 e kadar verebiliyor çünkü.Hatta TT’den daha ucuza satıyolar nasıl bir anlaşma yaptılarsa.

Bende çok uzun bir süre bekledim fiberin gelmesini, diğer kullanıcılar gibi vdsl’de çok problemler yaşamıştım zamanında. Şu ana kadar gördüğüm teknik destek konusunda diğer firmalardaki tecrübelerime göre TurkNet daha iyi. Bu nedenle TurkNet 'e geçtim, 100mbps limit olması çokta önemli değil. Amacım burada olabilirse diye konu açmaktı, olamazsa da problem değil sağlık olsun :slight_smile:

Eski açtığım konularıma baktımda 2020’de falan çok sorunlar yaşamışım. Daha yeni bu yıl fibere ulaştım. Ah TT, ah :smiley: zamanı vaktinde ne çektirdi bana. Şimdi fiber altyapısına geçince farkı gerçekten anlıyorum.

Dediğin gibi 100 mbps iyi bir değer günlük hayatta yetiyor.Ama insan 1000 i de dakikalar içinde dosya indirmek için ister yani.100-150 gblı oyunları indirmek benim gibi 50 mbps kullanan biri için işkence.Bir de zırt pırt güncelleme geliyor habire onu bekliyosun bir de sonra hevesin kaçıyor zaten :sweat_smile: Dosya inerken evdekileri de neden internetin saatlerce çekmediğini anlatmak da başka bir sorun :slightly_smiling_face:

TurkNet’in TT altyapısında 100+ Mbps hız vermemesinin nedeni tek paket tek fiyat anlayışı. İstedikleri aboneye tabii ki TT hız profilleri dahilinde tanımlama yapabilir. Tanınmış kişilere 100+ profil tanımı yapmasında yasal olarak daha doğrusu BTK gözüyle bir problem yok ancak etik bulmuyorum. Online oyunlarda GM’in tanıdıklara item dağıtması gibi bir şey.

1 Beğeni

Bence TurkNet 100+ hızların tarifesini yapsa yararlı olacak. TurkNet’den memnunun ama son dönemlerde 500 veya 1000 Mbps olan tarifeleri de görünce geçsem mi diye de düşünmüyor değilim. Gerçekten ihtiyaç olan durumlar oluyor.

yanlış bilmiyorsam, önceden btk bildirilmeyen tarifeler kişilere özel olarak uygulanamıyordu. Zamanında başıma gelmişti. Turktelekom’la bir proje yapıyorduk. Proje gereğince bir dsl bir hat tahsisi yapılması gerekti. Bizim istediğimiz hızlarda tarife olmadığından dolayı kendisine dahi test için hat tahsisi yapamadı. Farklı bir hız atamasıyla ilerlemek zorunda kalmıştık.

recep’e 1000’lik vae aboneliği açmışlardır, şaşılacak bir şey yok.

Recep beye verilen hız zaten Türk Telekom’un satışa açık olan bir VAE paketi, sadece normalde bizlere satmıyorlar.