1000Mbps Vae Altyapısı Gelecek Mi?

Merhaba Türk Telekom altyapısı üzerinden hizmet alan kullanıcılar şuan için maksimum 100Mbps’e hız alabilmektedir. Diğer alternatif internet servis sağlayıcı sağlayıcılar şuan 200, 500 hatta 1000Mbps’e kadar hizmet sağlamaya başlamış durumdalar. Fakat 1 sene geçmesine rağmen Turknetten bununla alakalı rekabete yönelik bir eylem gerçekleşmedi. TurkNet ne zaman bu paketleri kullanılara sunacak veya sunacak mı? Çünkü neredeyse aynı ödediğim ücrete iki katı hız alabiliyorum.

2 Beğeni

Selamlar @LandLord , bölgeden gelen taleplerin yoğunluğuna ve altyapının uygunluğuna bağlı olarak proje ekibimiz tarafından değerlendiriliyor. Uygun görülmesi durumunda da dahil ediliyor. Net bir süre bilgisi veremiyorum. GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet bağlantısı üzerinden başvuru yaptıysanız ek bir adım atmanız gerekmez. En kısa sürede GigaFiber’e kavuşmanız dileğiyle :rose:

kira maliyetleri nedeniyle sanırım 100 mbps veriyorlar vae fiber altyapısından.

İyi çalışmalar Sevinç Hanım.

Açıkçası cevabınız çok açıklayıcı olmadı benim için. TurkNet kendi altyapısını genişletmeye devam ediyor ama büyükşehirde yaşamayıp fiber altyapısına sahip kullanıcıların sayısı oldukça yüksek. Benim merak ettiğim konu Türk Telekom fiber altyapısına sahip bir kişi alternatif internet servis sağlayıcı ile 1000mbps’e kadar hizmet alabiliyorken, aynı şekilde Türk Telekom fiber altyapısına sahip TurkNet kullanıcısı sadece 100mbps alabiliyor. Kiralık portlar üzerinde hız arttırımı veya farklı paket ayrımına gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama anladığım kadarıyla Turknetin böyle bir planlaması yok ve şu an için sadece Gigafiber altyapısını genişletmeye odaklanmış durumda.

TT hariç kim 1000 e kadar veriyor hocam.TT diyor ki 100 üstü almak istiyorsan gel benim taahhütlü paketlerimden satın al, üstüne sana wifi çekim gücü rezalet olan,ayarlarıyla oynanmış modem vereceğim ve her ay 100 TL ye yakın kira bedelini ödeyeceksin :joy: 10 yıl da kullansan o kötü modem bile senin olmayacak ve her ay kirasını da almaya devam edeceğim.Ayrıca daha iyi fiber modem satın alıp kendin kullanmak istersen verdiğim ont cihazından çıkış alamayacaksın ve kullandırtmayacağım bu rezilliği çekeceksin diyor

Böyle bir taahhütlü tarifede o zaman kapatıyorum da deyip atar da yapamıyorsun çünkü 9 ay kullansan çıkacak ceza bedeli çok uçuk olacak.

kendi routerını alıp kullanabilir türk telekom altyapısından türk telekom 1000 mbps millenicom 1000 mbps gigaspeed 1000 mbps netbone 1000 mbps veriyor daha sayamadığım firmalar var.

2 Beğeni

Hocam şuan baktım milleni firması 1000 mbpsyi 600 liraya veriyor,TT taahhütlü bile 1000 liraya yakın veriyor.Aralarında niye bu kadar fark var?

Ayrıca milleni firmasının bahsettiği 1000 mbps kendi altyapısı değil demi?TT izin vermiyodu hani en fazla 100 verebiliyodu firmalar altyapı sahibi olmadığı için? Üstelik altyapı sahibinden daha ucuza veriyorlar ve taahhütsüz.TT demiyo mu yatırımı ben yaptım diye :sweat_smile:

Hocam TurkNet forumunda olduğumuz için diğer internet servis sağlayıcı şirketlerin ismini ve paketlerini özellikle belirtmek istemedim. 400 lira yerine 600 lira verip 10 kat daha hızlı internet niye almayayım? Hadi 200 lira aylık fazla geliyorsa, aynı fiyata 400 liraya 100mbps yerine 200mbps’lik paketi alabilirsin. Paketlerin içinde ali cengiz oyunu aramaya gerek yok çevremde kullananlar var ve gayet memnunlar. Şahsen bende geçmeyi düşünüyorum ama 12 aylık peşin ödeme yaptığım için onu bekliyorum 5 ay sonra gene değerlendiririm hangisi uygunsa ona geçerim. Bu süre zarfında TurkNet eğer böyle bir hamle yaparsa TurkNet’te kalırım. Gelelim Türk Telekom’a, evet dediğin gibi 100 ve üzeri paketler bir süredir yoktu ama alternatif internet servis sağlayıcı firmalar bunu zorla almıyor Türk Telekom port kiralarken kullanıcının hızına göre ücret çıkarıyor ve muhtemelen diğer firmalar 100 ve üzeri paketlerdeki port kiralamalarında anlaşmaya varmışlar. Altyapı Türk Telekom olmasına rağmen nasıl 600 liraya 1000mbps verebiliyorlar? Onun da cevabı söylentilere göre Türk Telekom’un hakim operatör olmasından kaynaklı, Türk Telekom hakim operatör olduğu için BTK fiyatı düşürmesine izin vermiyor. Yani alternatif internet servis sağlayıcı’lerin önü kasten açılarak Türk Telekom’un piyasada tekel olması engelleniyor. Bütün operatörler ortalama aynı fiyatta olsa kimse zaten alternatif internet servis sağlayıcı ile uğraşmaz, altyapı sağlayıcı kimse eğer o operatörden hizmet alır.

Bunu aslında şöyle sormak daha uygun, anşalılıyor ki daireye kadar gelen altyapı 200-500-1000 Mbps veriyor ise TurkNet neden veremiyor. Altyapıya bağlı TT
ücretlendirmesi olabilir.
Bu da şöyle aşılabilir. İsterseniz şu kadar ek ücret ile hızınız buna, bu kadar ek ücret ile buna çıkarılır denebilir. Bu normalde TurkNet politikasına aykırı, TurkNet alabildiğin en yüksek hız ne olursa olsun aynı fiyat politikasına sahip.
Bir de şunu öğrenmek lazım acaba Turk Telekom 100 Mbps üzeri paketleri bazı ISP’ler ile paylamıyor mu?
Asıl soru da doğru 1000 Mbps VAE paketleri gelecek mi?

1 Beğeni

Bilginiz olmadan bilgi veriyorsunuz. fiberde router değişimi mümkünken burada gelip mümkün değil gibi algı oluşturmuşsunuz.

1 Beğeni

Hocam 100 ve üzeri hızların bazı ISP’lere verilip bazılarına verilmeme gibi durumun olduğunu pek sanmıyorum çünkü rekabete aykırı bir durum söz konusu oluşuyor. Adı şanı duyulmamış sağlayıcılar bile bu hizmeti verebiliyor. TurkNet politikasını oluşturduğu dönemde zaten 1Gbps hızları bireysel kullanıcıya sunulmuyordu bile. Altyapı sağlayıcı TT ve SO gibi firmalar bireysel kullanıcıya açtıktan sonra alternatif internet servis sağlayıcı’lerde vermeye başladı. TurkNet politikası gereği evet önceden alabildiğiniz maksimum hız zaten 100 olduğu için TurkNet dediğini yapıyordu. Ama şuan bireysel bir fiber kullanıcısı 1Gbps alabiliyorken TurkNet’in bunu sağlayamaması kendi politikası ile çelişmesine sebep oluyor. Umarım ilerleyen günlerde bu sağlanır.

1 Beğeni

Mümkün değil demiyorum.Kiminde bir kısıtlama olmuyor iken,kiminde de kısıtlama oluyor.Kısıtlama olanlar mac clonlama yaparak sorunu çözebiliyor veya kimi de çözemiyor.Çözenlerin de interneti iyi oluyor veya pek verimli olmuyor.

Sene 2024.Halen forumlarda bu tür sorunlar için açılan başlıklar bulabilirsiniz.Adamlar keyfine mi konu açıyor veya sayfalarca entry yazıyor?Kiminde kısıtlama olur,kiminde olmaz.

Benim derdim neden insanlara bunu yapıyolar ve ayarlarıyla oynanmış,wifi gücü kötü,üstüne her ay kira aldıkları kendi cihazlarını dayatıyorlar? 100 tane konu var forumlarda halen siz öyle birşey yok diyorsunuz.

Öyle birşey yok kendi routerını alıp kullanabilir ama yinede modem kirası ödemeye devam eder.

1 Beğeni

Türk Telekom fiber altyapısı üzerinden Co**net(bilerek sansür attım) firmasından 500Mbps paketini alıyordum ancak son zamanlarda ki problem yaratmalarından dolayı TurkNet`e geçtim. Şu anda paketim 100Mbps, altyapım daha yüksek hızları destekleyebilirken bu paketi kullanmak memnun etmese de çok stabil bir hizmet alıyorum şu anda.

Evet bana da 100mbps mantıksız geliyor ama geçebileceğim ve daha önceden deneyimlediğim firma TurkNet olduğu için tercih etmek durumunda kaldım.

Bilmiyorum belki ileride destek verirler.

Ek olarak; Modemin mac adresini kopyalayarak kendi modemini kullanabilirsin. Şahsen ben o şekilde yaptım, başından beri bana verdikleri modemi kullanmadım. Kendi modemimi kullanıyorum.