10000mps Turknet de açılıcakmı

Merhaba, 1000mbps paket kullanıyorum yakın zamanda 10000mbps hizmeti açılıcakmıdır ?

10gbps hizmeti şu an için hem gereksiz hem de TurkNet tarafından verilmiyor.

Açılsa ne olacak? Bireysel aboneliğimde geçen hafta sonu 2 gün bi 10 saat kadar sürekli 50 mbps down/up yaptım. Pazartesi günü TurkNet’den arandım. Gardaş hayırdır sen nabıyon usülsüz kullanım yapıyorsun diye. 10 gbps de 100 mbps kullanınca aranacağız herhalde :smile: Metro internete zorlanıyorsunuz belli bi kullanımda sonra :slight_smile:

2 Beğeni

Şu an türkiye’deki Fiber altyapıların kullandığı Gpon teknolojisi 10 Gbit hızı desteklemiyor, bu yüzden 10 Gbit için daha çok zaman var diyebiliriz, 5-6 yıldan aşağı 1000 Mbit üzerini görmenize imkan yok.

altyapı 10bine uygun aslında, çekilen kablolama ve fiber ayna teknolojisi teorik olarak 10bine kadar destekliyor, bazı firmalar bunu yüksek ücetlere veriyor, TurkNet de belki farklı fiyatla verir, tabi aynı fiyata verse bile elinde buna uygun wifi7 modem lazım

Kablolar uygun da iki uçtaki terminaller uygun değil, TurkNet’in kurduğu OLT ve ONT cihazları 10Gpon değiller, normal Gpon cihazları ve bunlarla 10,000 Mbit verilemez.
İleride bu OLT lerin değişmesi gerekiyor, bunun da pratikte ne kadar zor bir şey olduğunu tahmin edersiniz, 5-6 yıldan aşağı Türk Telekom, Turkcell veya TurkNet altyapısında 1000 Mbit üzeri görmeyi hayal bile etmeyin bence.
Bahsettiğiniz firmalar bu hizmeti ufak bölgelerde kısıtlı sayıda aboneye veriyorlar, ülke çapında olacak iş değil.
100 Mbit hız 2015-2022 yılları arasında tam 7 yıl boyunca alabildiğimiz en yüksek hızdı, 2022 yılında Türk Telekom 1000 MBite izin verdi ve 100 den 1000e geçti sınırımız.
Şimdi yine teknolojik sınıra takıldık, 2030 yılına kadar 1000 MBit üzeri hayal ürünü.

Yok artık böyle sorguya mı çekiyorlar birde?

Evet, network ekibi tarafından arandım. TurkNet güvenlik ekibi tespit etmiş, network e bildiriyor. Network ekibi de beni aradı geçen hafta pazartesi.