merhaba herkese iyi günler arkadaşlar wifi ile 1000 mbps yi tam alabileceğim modem varmıdır öneriniz nedir
Tp linkin routeri dimi hocam keenetic hopper var 600 civari kaliyor asusun cok pahali routerleri var sanirim gereksiz olur bu fazlasiyla isimi gorurmu
Kullanan kişilere göre söylüyorum. Çok pahalıları alanda gördüm.
Bu söylediğim kullanan mevcut halada kullanıyor.
900 800 arası alabilir ama bir duvar arkası ne yazık ki azda olsa düşüşe geçiyor. Başka modeli kullananlar bir duvar arkası 500 kadar düşebiliyor. Çevrede etkliyor ne yazık ki bu hızları görsen bile karşındaki sunucu o hızları göremezsin kısıtlıyorlar. Bizlik birşey değil sunucunun sorunu oluyor.
Merhaba 1000 mbps almak istediğiniz cihazın da özellikleri önemlidir. 2x2 160mhz ax veya 4x4 ax cihazınız yok ise boşa router bakınmayın.
Anladim siz ax73 onerirmisiniz peki keeneticte kalmam yeterlimi ax daha iyi olacaksa gecmeyi düşünüyorum
Deco sistemlerini incele wifi 6e destekli 2 li sistemler çok iyi ileriye dönuk kullanırsın lan portları 2.5 gb destekli olanlar maddi durumun iyiyse 10 gb portlu olanları da varhem modeme gerek kalmıyor direk gpondan gelen lan kablosuyla router olarak kullanabılıyorsun
çok anlamağım için soruyorum varmı önerdiğiniz bir deco sistemi 10 gb ve 2.5gb olanın linklerini ataiblirmisiniz onlara bakayım
VE KARŞINIZDA: Wi-Fi 7 ! - TP-Link Deco BE85 İncelemesi - YouTube ileriye dönuk yeni teknolojılerı desteklesın ve maddı durumun ıyıyse tabıkı , daha uyguna x60 x50 2li pack lere bakabılırsın yanı bıraz butçe ve evin mt2 gore 2li pack genelde ev için yeterlı hatta fazla bıle gelıyor wifi de 1000 mbps almak biraz zor yanı telefonun yada notebook mesafe kanal durumu vs hepsi etken telefonun destekledıgı max hız gibi gibi misal altakı s23 ulrta özellıklerı telefonun yada notebook mi-fi desteğine gore araştırma da yapabılırsın ama yakın zaman da wi-fi 7 yenı cıkacak butun cıhazlar da olur bu konu da youtube de bir suru video var bıraz araştırma yapmalısın
Wi-Fi Kanalları
Wi-Fi 6E (802.11 a/b/g/n/ac/ax)
Wi-Fi Özellikleri
MIMO
Dual-Band (5GHz)
MiraCast
Wi-Fi Direct
Wi-Fi Hotspot
HE160
MU-MIMO
VoWiFi (Voice over Wi-Fi)
3 Band (2.4/5/6GHz)
1024QAM
BE85 daha satışa sunulmadı.
Bu özelliğin cihaz ile ne ilgisi var, IPSEC ALG zaten her cihazda oluyor.
En iyisi sanirim cat 7 cat 8 kablo ile sorunu cozmek olucak s23ultra telefonum var 1 oda mesafede 100 200mbpslere dusuyor modemin yaninda 500 600 civari ama bilgisayarımda wifi 6e var oda 1 oda uzaklikta 600 700 goruyor
ya dostum duzgun okusaydın anlardın bır anlamı var dıe yazmadım s23 ulrtanın wifi özellıklerı kopyalayıp yapıştırdım şımdı tek tek ınceleyıp sılmem mı gerekırdı cıdden bazen sırf yazmak ıcın yazıyorsunuz üşenmedın de
1 oda da bu kadar duşmesı garıp perde duvar sanırsam kalın herhal de ama dediğim gibi 2li bir deco sistemı işini çözer benım evım de yatak odası ve salonda var evın her yerınde aynı hızı alıyorum
AX73 o kadar düşürmüyor gigafiberde kullanan var o yüzden tavsiye ettim ama decolarda iş görüyor.
Ax90 ve ax6000 ile deneyen oldu pahalılar ama yinede çok düşüyor hemde wifi menzili kısa kalıyor o kadar yüksek modeller bile yapıyor.
Tek ax73 güzel oldu
Deco larda biraz fiyat yukseliyor arastirdimda tp linkinmis dedigim gibi konulara uzagim turktelekomun 100 mbps varken oda uzakligi vs farketmeksizin 95 90 sabit hizda alirdim TurkNet 'e gecince degiskenlik olabiliyor en kotusu ansizin gelen ping ve ms yukselmesi can sıkıcı oluyor bu tamamen modemle ilgili sanirim pcyi kablo ile cozerim ama telefon vs tp link modemi sanirim alip denicem