1000 mbps download 20 mbps oldu

Geçen hafta da aynı şey oldu yine aynısı oldu daha önce 1000 mbps download (wifide 600 olan) internet hızı şu an 20-30 mbps
sürekli tekrarlayacak mı bu durum sebebi nedir? Yenimahalle/Gaziosmanpaşa lokasyonunda GIGAFIBER hizmetini kullanıyorum.
Teşekkürler şimdiden yardımlarınız için.


Selamlar @devilsadvocate56, durum tespiti ve çözüm için Online İşlemler - TurkNet üzerinden destek kaydı oluşturmanızı rica ediyorum. Devamında kayıt numaranızı buradan paylaşırsanız sevinirim :raised_hand:t2:

2 Beğeni

mtu değeriniz kaç?

1 Beğeni

Şu anda da mesela ping 8-6-4 şeklinde gidip geliyor eskiden stabil olan hız/ping şimdi stabil olmayan ve tutarsız sonuçlar veriyor. Bu hız 10 dk önce ve gün boyunca neye göre 20-30 mbps idi ve 14 pingden aşağı inmiyordu bi anda nasıl ping biraz da olsa düştü ve hız yükseldi? Kutuyua bağlanan cam kablonun ucunda mı sorun var acaba? Çünkü kuruluma ilk geldiklerinde sinyal yüksek deyip gitmişlerdi sonra ekiplerin arızayı hallettiğini tekrar geldiler kuruluma yine yüksek dediler düzgün çalışmaz dediler ama sonra ucu değiştirince düzelmişti. Problem kendini mi tekrarladı acaba?



Selamlar, 55862302 destek kayıt numarası bu. Hız kabloluda da kablosuzda da 20-30 mbps bandında (download) ayrıca ping de normalde 1 iken 13-15 arası oluyor. Sorun binadaki dağıtıcı kutudaki bağlantılarda mı eğer öyleyse durup dururken nasıl bozuldu yoksa bölgedeki saha dolabında mı sorun var problem tam olarak nedir anlayamadım.



1 Beğeni

Merhabalar, kablolu olarak hız testi yaptınız mı? Kablolu olarak hız testi yaptıysanız hız sonuçlarınız yine aynı mı?

1 Beğeni

merhabalar evet yaptım aynı

aynı problem sana yakın bölgede bayrampaşada bende de mevcut.

bölgesel bir problemleri var, çözemiyorlar.

1 Beğeni

Eğer bölgesel bir arıza söz konusu ise ekiplerin olabildiğince hızlı bir şekilde çalıştıklarını düşünüyorum.

2 Beğeni

öyle sanırım dostum, ben en azından net bir sorun tespiti istiyorum eğer sorun binadaki bağlantıdan kaynaklıysa ona göre adım atalım veya bölgesel (TurkNet) kaynaklıysa ona göre çözüm için bekleyelim çünkü aylardır sorunsuz çalışan internet 1-2 haftadır berbat durumda, mesela sabah düzeldi şu an yine sorunlu