100 Mbps Paket Geçişi Gözükmüyor

Merhaba,

Turk.net’e birkaç gün önce başka bir İSS’den geçiş yaptım. 35 Mbps’lik paketimi değiştirerek yükseltmek istedim. Paket değişikliği bölümünde en fazla 75 MMbps hız vardı, ona geçiş yaptım ve geçiş destek kaydına 100 Mbps’lik paketi neden göremediğimi sordum ancak bir yanıt alamadım.

Altyapı sorguladığımda 62 Mbps hız alabileceğim gözükürken şu an 72 Mbps hız alabiliyorum. Modem hat değerlerimden yola çıkarak 100 Mbps’lik pakete de geçiş yapabileceğimi düşünerek 2 yeni destek kaydı oluşturdum. Birinde 48 saat içinde yanıt gelecek denmesine rağmen hiç yanıt alamadım, onu kapatıp açtığım diğer destek kaydında ise 24 saat içinde yanıt gelecek denmesine rağmen hala bir yanıt alabilmiş değilim.

Modem hat değerlerim bu şekilde:

Hız testi:

Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Ne yapmam gerekiyor, zira destek kayıtlarıma cevap alamıyorum kesinlikle.

8.6 db zayıflama ile hattınızı ideal sorunsuz hızı 75 mbps tir.

Hocam peki mümkünse hat zayıflaması olayını biraz açıklayabilir misiniz? Tam olarak hangi kısma bakmam gerekir, hangi kısım ne anlama gelir gibi? Zira daha önce Hat değerlerime göre ne kadar hız alırım? açtığım bu konuda 100 Mbps hız sorunsuz alabileceğim söylendi bir kullanıcı tarafından. Bir de eğer 100 Mbps’e geçersem sorun yaşayacaksam bile destek kaydıma doğru dürüst bir cevap, hatta hiç cevap alamadığım için kafamda soru işaretleri oluşuyor.

Destek kaydınıza cevap doğru kategoride açtınız ise verilir. İndirme kısmında bulunan hat zayıflaması hattın kalitesini gösterir yani daha doğrusu saha dolabı santral arasında ki mesafeye göre belirlenir. Mesafe arttıkça zayıflama artar hız da buna oranla düşer. İndirme hat zayıflaması 4 db olmuş olsaydı 100 mbps lik paket zaten size sunulurdu diye düşünüyorum. Siz öyle yada böyle 100 mbps paketi alsanız da (ki şu an tanımlı hız 79 görünüyor 75 mbps lik paketin üstünde) alabileceğiniz hız değişmeyecek üstelik yüksek hız tanımlaması yapıldığı zaman indirme snr değeri 10 db in altına düşecek. Büyük ihtimalle modeminiz snr değerlerini doğru göstermiyor. Farklı bir modem ödünç bulup orada ki değerleri paylaşır iseniz net yorum yapabilirim. Eğer zayıflama hatalı ise daha düşük bir değere sahip ise olabilir