100 mbps internet paketim 59 mbps veriyor

ADSL den VDSL e geçiş yaptığım ilk gün 100 mbps paket den 96-98 mbps hız alabiliyordum ancak 2 gün sonra evime teknik destek ekibinden 1 kişi geldi ve modem ile ilgili hız ayarı yaptı. Sanırım başkasının hattına geçiş yapmışım onu düzeltti ancak ondan sonra hızım düşmeye başladı. Öncesin de 70 mbps sonrasın da ise 59 mbps hızlara düşüş gerçekleşti. Destek kaydı açtım bir kaç defa ve her seferinde hızınız normal 70 mbps hız olarak görüyoruz sistem de dediler ve konuyu kapattık. Benim sorum önce 35 mbps hıza geçip sonrasın da neden 75 değil de 100 mbps hızı sundular neden 100 değil de 59 mbps hız alıyorum 100 mbps paketten ?

hat değerlerinizi atarmısınız ona göre karar verelim nerde sorun olduğunu anlayalım arayüze giriş için tarayıcıdan 192.168.1.1 idir kullanıcı admin şifre ise 1234 dür


Sanırım bu kısmı sordun

Şunu da belirteyim konu da belirtmedim eski bir ethernet kablosu kullanıyordum cat6 a slim kablosuna geçiş yaptım bir değişiklik olmadı. zyxel modem kullanıyorum sürekli wifi kopması yaşamaya başladık tenda v12 model modem siparişi verdim bugün yarın elime ulaşmış olur

Selamlar @Oguzhan81, forum profilinizde müşteri numaranız bulunmadığı için yardımcı olamıyorum. Ekledikten sonra bilgi verirseniz sevinirim.

ekledim

image

Bölgenizde alabileceğiniz maksimum hız 71 mbps’dir. 71 mbps’nin 70.5 mbps’i modeminize kadar ulaşıyor. Satın aldığınız modemi kullanmaya başladıktan sonra tekrar bildirimde bulunmanızı rica ediyorum.