100 Mbps fiber pakette 10Mbps hız alıyorum :(

2941727 nolu TurkNet müşterisiyim, 100 Mbps fiber internet paketine abone oldum, Türk telekom ekipleri gelip kurdular, kurulduğundan beri 6 gündür download da 10 Mbps hız alıyorum ve üstüne çıkmıyor. Yani fiber hat adsl kadar hız veremiyor. Turk telekom ekipleri bugün yine geldiler hattı ve modemi kontrol ettiler ancak sorunun TurkNet tarafından olduğunu ve download hızının 10 mbps olarak tanımlandığını söylediler. Turknetten halen gelen giden yok. Ek olarak telefon uygulamasında teknik & destek bölümünde teknik bilgiler görünmüyor ve internetten online işlemleri açtığımda modem buluşmuyor yazısını görüyorum. Modemi telefon uygulamasından resetleyemiyorum ve kaç saattir online olduğunu telefondan göremiyorum. Çözüm üretebilecek birileri varsa çok sevinirim. Teşekkürler.
Arıza kaydı numarası: 58141161

TurkNet’e geçmeyi düşünen biri olarak gördüğüm bütün şikayetlerin %90’ı düşük hız konusu ile ilgiliydi. Bazısının hızları bazı saatlerde %50 düşüyor bazısı vaat edilen hızı alamıyor vs. Bu tarz konuları görüp aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum açıkçası…

Tahminen 800 000 ne yakın abonesi var. Burada yazıp çizen sayısı belli… genelde sorun olduğunda yazılıyor. Haliyle göze çok gelebilir. Diğer iss lerde de bence en az bu kadar yaşanıyordur.

Bende vodafone vdsl de en yüksek 56 mbit kullandım 3 yıl boyunca… TurkNet vdsl taşıdım hattımı 30 ms pinglerde 8 -10 lara düştü hızıda 74 mbitte kullanmaya başladım. Hiçte sorun yaşamadım.

Gigafiber bölge bazlı sıkıntılar bu hafta halledildi, Ör: Esenler bölgesindeki, evet uzun bir süreçti fakat sonunda uzun vadeli bir çözüme gittiler, biraz paraya kıydılar 1G den 10G ye yükseldi santrak kapasiteleri :slight_smile:

senin gene baglantı yapılmıs biz 23 gundur saha ekibinin gelmelerini bekliyoruz…
ama duyduguma gore 23 gun birsey degilmis mılletin nisan ayından beri aktivasyonu yapılmayan kişiler var…

Merhabalar,
Hız profiliniz 10 Mbps’de takılı kalmış şuan düzelttim kontrol eder misiniz?

Türk Telekom alt yapısı üzerinden VDSL hat ile Türk Net’in bana sunduğu hız bu. Düşünmeden geçebilirsiniz.

1 Beğeni

Binanızda Türk Telekom alt yapısı var mı ? Şöyle bir yöntem olmuyor mu acaba ? Sordunuz mu ?
Gigafiber bağlanana kadar Türk Telekom alt yapısı üzerinden Türk Net’ten hizmet almak gibi bir çözüm ?

Teşekkür ederim çok sağolun, keşke direkt sizin gibi kişilerle iletişime geçebilsek. Sorunum çözülmüş görünüyor şu an.

Zaten TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden kayıt açtığınızda bu arkadaşlar ile direkt iletişime geçiyorsunuz. İyi günlerde kullanın hizmetinizi :pray:

1 Beğeni

TurkNet’in forumunda TurkNet’i gömmek istemiyorum ama en azından şunu söyleyeyim Birebir aynı hizmeti daha ucuza benzer altsağlayıcılardan da alabilirsiniz

Hocam forumda zamlara kızıp o firmalara geçtikten sonra koşa koşa TurkNet’e gelen insanlar da var.

2 Beğeni