100 Mbps Fiber Pakette 10 Mbps Hız alıyorum

3083615 nolu TurkNet müşterisiyim, 100 fiber internet paketine abone oldum (04.01.2023), Türk telekom ekipleri gelip kurdular, kurulduğundan beri 4 gündür download da 10 [Mbps] hız alıyorum ve üstüne çıkmıyor. Yani fiber hat adsl kadar hız vermiyor. Evime Fiber alt yapısı yeni yapıldı. Çözüm üretebilecek birileri varsa çok sevinirim. Teşekkürler.
Destek Numarası: 59942994

Destek Konusu: Hızım Düşük-Performans

Açtığınız kayıt üzerinden gerekli destek kısa sürede sağlanacaktır. :pray:

Şurada yazdığım konuyu kontrol edebiliyorsanız edin öncelikle.

Eğer renkler doğru ise hız profili tanımlamada sıkıntı olmuştur. @alperenatici bey yardımcı olacaktır :+1:

1 Beğeni

Bir şey eklemeyi unutmuşum kusura bakmayın. Dün destek talebi oluşturduktan sonra gece 01 de modemdeki internet ışığı kırmızıya döndü ve internet gitti şuanda internetimizi de kullanamıyoruz :frowning:

Açık destek kaydınıza not olarak bu durumu iletin netuzman arkadaşım gerekli yönlendirme için aksiyon alıp bilgilendirme yapacaktır.

Destek kaydında hepsini belirttim. Bu gün saat 11-12 arasında ekip geldi evime evimde elektrik yoktu. Sadece fiber kabloyu aldı cihaza taktı burda internet var bizlik bir durum yok dedi. Saat 13.30 da elektrik geldi. Suanda modemde WAN yazan yerde yeşil ışık yanmıyor. Evime gelen ekip arıza kaydını kapatmış. Tekrardan gelip bakmaları icin arıza kaydı açılması gerekiyormus. İşlemlerim aksıyor TurkNet bağlattığıma pişman oldum resmen benim sorunumu kim çözecek ?

ONT’nin fotoğrafını koyar mısınız ? Hangi led’ler yanıyor. Sanki Router-ONT arasında bir sıkıntı var gibi. Eğer üstte yazdığım soket renkleri normalse.

ONT yin oldugu yer duvarın içindeydi. Ev sıfır yapıldı alt yapısı yapıbılırken kabloların oldugu yeri duvarın içine yerleştirip. Şartel kutu koymuşlar. Eve gelen teknik ekip sadece ONT bakıp gitti. Sonrasında yine WAN ışığı yanmıyordu. Bizde saa 20.00 da ONT olan yeri açtık ve onun kapalı olduğunu fark ettik. Onu açtık ve internet geldi Şuanda 63 mbps geliyor. Arıza kaydını kapattım sanırım teknik destek eve gelmez.

Çözmüşsünüz ilk aşamayı ama üstte yazdığım renkleri kontrol edin. TT altyapıda fiber kafasına göre düşmez optik kablo bu. Ayrıca kolay ulaşılır bir yere koyun o cihazı. Sonraki olası sorunlarda dert olur.