100 mbps 1.5dB SNR margin normal mi?

SNR margin muhabbetlerine bakıyordum 6 da bile olması kötü internet kopması olur vs diye gördüm kendi değerlerime bakmak istedim 1.5 değerini gördüm ve günlüğe baktığımda alttaki tabloda sürekli bu seviyede olduğunu gördüm ama bir sıkıntı yok internetimde. Sizce TurkNet Online İşlem Merkezi den iletişime geçmeli miyim bu konu hakkında ?

Hattınız da kopma sorunu yaşıyor musunuz?

Yeni taşındım zaten 3 hafta oldu 2 defa yaşadım kopma sorunu ama modemde dsl ışığım vs yandığı halde bağlanmıyordu modemi kapat aç yaptım 2-3dk sonra dsl bağlantım geldi ama 2. sinde yine aynı şekilde dsl ve internet ışığım hala yakıyorken bağlantı sağlayamıyordum kapat aç yaptıktan sonra saatlerde dsl bağlantım gelmemişti. Şuan sorunsuz kullanıyorum speedtest değerlerimde gayet normal seviyede +90mbps görüyor.

downstrean’de paket kaybi var(crc). modeminizde sra ayari var ise acabilirsiniz. snr 10 a yakin olacak sekilde modem kendi hiz profilini ayarlar. 90mbit’e duser tahmini. bu belki paket kaybini onleyebilir. sadece snr ayarlamak, paket kaybi sorununu cozmuyor bazi durumlarda.

Ayarladım fakat hızımı çok etkileti modemde görünen değerlere göre +20mbps hızım düştü

Bence bu şekilde kullanman daha iyi

1 Beğeni

Bunu etkileyen şeyler nedir ? modemden duvara bağlanan kabloda yada modemin çevresinde duran teknolojik aletler yada bazdan kaynaklı ne sorunlar olabilir ona göre TurkNet Online İşlem Merkezi den destek açıp bazdan mı yoksa bazdan binaya gelen hattamı sorun var kontrol edilmesini isteyeceğim

Haydaa bu nedir şimdi

modem ile dslam arasindaki bakir kablo ya cok uzun ya hasarli. diger cevre etkileri etkilemiyor.

Selam, EmreMst Hoş geldin!
Hattınız da bir problem yok olabildiğince yüksek hızlar ile buluşmuşsunuz CRC birikimi ve günlük kopmalardan kaçınmak için modeminizi günlük reboot programını yapmanız daha faydalı olucaktır. Paket hızı düşürülebilir.
“DSL Önyükleme Zamanı” 24-48 saat olduğunda paylaşım, değerlendirelim…

Ekranlama kısmı olmayan her kablo dışarıdan gelen sinyallerden etikenir, sadece iç parazit yoktur.

Çözüldü : Oimden destek açtım bölgede zaten bu konu hakkında Türk Telekom tarafına da çok fazla şikayet varmış inceleme yapıldı bazın 100mbps tam desteklemediği çıktı düzenlemeler yapıldı şuanda SNR margin 7 dB ve Max rate 90Mbps ye sabitlendi bana ulaşan 82Mbps

100 dakika sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.