100 mb internet hızım var fakat sürekli donma problemi yaşıyorum

Merhabalar TurkNet’e 27 Nisan’da bağlantı problemiyle alakalı sorun bildirdim aradan 1 ay geçmesine rağmen hala çözemediler. Blu Tv, Gain, Mubi, Twitter, Beinsport vs vs. sitelerde donmalar yaşıyorum. Bağlantı hızım 100 mps. Hız testinde hızım yüksek. Netflix te ve youtube da herhangi bir sorun yok. Yukarda bahsettiğim sitelerde kablolu şekilde bağlı olduğum laptoptan donuyor televizyondan donuyor telefondan da donuyor. Fakat kendi mobil verime geçtiğim anda hepsinde normal şekilde donmadan izleyebiliyorum… Kablolu yada wifi farketmiyor sorun aynı. Var mı daha önce böyle bir problem yaşayan? 1 aydır çözemediler kafayı yiyeceğim. Başka operatöre mi geçsem diye bakıyorum.

1 Beğeni

Selamlar @babsonthework, rica etsem forum profilinize müşteri numaranızı ekler misiniz? İncelemek isterim.

2***** müşteri no

Selamlar @babsonthework, kaydınız üzerinden incelemenin devam ettiğini görüyorum. Sorun tespit edildiğinde gereken aksiyon alınacak. Mevcut hizmet profilinizi güncelledim. Sorun DNS’den kaynaklanıyor olabilir. Ekipler detaylı inceleme sonrasında bilgi aktaracak.

Merhaba, benzer bir sorunun farklı bir varyasyonunu da ben yaşıyorum. Yurtiçi kaynaklı ve yurtiçi sunucuları olan sitelerde herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ancak yurtdışı sitelerin neredeyse tamamında hızım oldukça düşüyor. Örneğin shutterstock, depositphotos, mediafire, hitfile gibi dosya indirme sitelerinde premium üyeliklerimin olmasına rağmen çok düşük hızlar alıyorum. 100 Mb paketim olmasına rağmen hızım download hızım bağlantı başına 80 KB/saniyeyi geçmiyor. Açıkçası bir çeşit sınırlandırma olduğunu düşünüyorum çünkü sizin de dediğiniz gibi kendi mobil verime geçtiğim anca indirme hızım 3-4.5 MB/saniyeye kadar çıkıyor. TurkNet ile Internet download manager üzerinden 32 bağlantılı şekilde indirme yaptığımda ise her bağlantı başına 80 KB, toplamda 2-2.5 MB/saniye hıza ulaşabiliyorum. Hatta çoklu indime yaptığımda toplam hızım 7-8 MB/saniyeye kadar çıkıyor. Destek talebi oluşturup bu şekilde şikayetlerimi anlattığımda sunucudan kaynaklı olduğu söylendi ancak yurtdışındaki tüm sitelerin sunucularının sadece bana karşı garezi olduğunu düşünmüyorum.

Siz probleminiz için bir çözüm bulabildiniz mi?

2 Beğeni

DNS otomatikte de aynı problem farklı dnsler denediğimde de aynı. Evet dedim ya ekip 1 aydır bakıyor neye bakıyorsa. Yazılımcılar ilgileniyor dediler en son. Bilmiyorum ya ama bıktım bunla uğraşmaktan. Yakında kapatırım aboneliği.

Merhaba, hayır sorun çözülmedi 27 Nisan’da açtım destek kaydını hala çözmeye çalışıyorlarmış sözde pek inanmıyorum ama… 1 ayı aştı çözemediler. Shareae, filmfreeway, Twitter, gain, Exxen, mubi, blu TV , ip TV yayınları vs hepsinde donma var. İzlenmiyor bir şey. Çözüm uretemiyorlar bu hafta cumaya kadar süre verdim. Akademisyenim, online eğitim bu hafta bitiyor cumaya kadar düzelmezse aboneliği iptal edip Vodafone, turktelekom yada Superonline a geçmeyi düşünüyorum.

1 Beğeni

Güvenli internet profili kullanıyor musunuz? Ben kullanmıyordum ancak denemek için kullanıyım dedim, sıkıntı yaşamadığım sitelerde de sıkıntı yaşamaya başladım sizin gibi. Eğer aile profili ya da çocuk profili kullanıyorsanız onları kapatıp deneyin belki sonuç verir.

Merhaba hayır güvenli internet kullanmıyorum. TurkNet sorunu cozemedi bende iptal ettim aboneliği. 27 nisandan 6 Haziran a kadar herhangi bir düzeltme sorun çözme durumu söz konusu olmadı. İyice mide bulandırınca kapattım. Vodafone net e başvurdum bakalım.

Kullanıcıların ping şikayeti olduğunu okumuştum.