10 günlük Turknet abonesine dolandırıcılar musallat oldu

Merhaba, yaklaşık 10 gün önce TurkNet’li oldum. Abone numaram: 2488758. İnternette gördüğüm dolandırıcı aramaları yüzünden daha güvenli olması ve 3. şahıslar ile bilgilerim paylaşılmasın diye evraklarımı kurye ile değil bizzat kargo ile tarafınıza ilettim ve sonunda benimde bu aramalar başıma geldi :slight_smile: Bugün tarafıma 0212 990 02 19 numarasından arama yapıldı ve TurkNet yetkilisi olduğunu internette problem olup olmadığını vs. klasik herkese sorduğu şeyleri sordu. TurkNet ile bilgilerimi söyledi :slight_smile: Durumu anlayıp telefonu kapattım.

Soruna gelecek olursak; bu şahıslar abone ismini ve diğer bilgileri nereden bulup bize ulaşıyor?
Sisteminizde güvenlik açığı mı var? Yoksa 10 günlük abonenin bilgilerine nasıl sahip olabiliyorlar?

Aylardır bu aramalarla ilgili şikayetleri internette görüyoruz bir çok müşterinize bu dolandırıcılık içeren aramalar yapılırken sisteminizdeki açık tespit edilemiyor mu?

Ben kişisel bilgilerim gitmesin diye kargoyla evrak gönderirken arka kapıdan veriler sızdırılıyorsa kusura bakmayın ama kvkk kapsamında gerekli şikayetlerimi oluşturacağımı bilmenizi isterim.

1 Beğeni

Merhabalar @kba, hiç bir şekilde sistemlerimiz tarafında bir açık olma durumu söz konusu değildir :frowning: Ne yazık ki sizin de belirttiğiniz gibi bu ve buna benzer durumlar ile karşılaşıyoruz. Bu durumu arka planda direkt olarak hukuk birimimizle birlikte takip ediyoruz sizi arayan numaraları detaylıca kontrol ettiriyoruz.

Lütfen TurkNet haricinde sizinle iletişime geçen numaralara itibar etmeyin.

1 Beğeni

Merhaba, sisteminizde açık yoksa bilgilerime nasıl erişim sağlandı bana bunun açıklamasını yapabilir misiniz?

Abone olalı 10 küsür gün olmuş, öncesinde böyle bir arama ile karşılaşmamışken doğrudan arayan kişi TurkNet bilgilerimi tarafıma nasıl, nereden temin edip bana söyleyebiliyor?

Merhaba,

Aynısı başıma geldi. Geçiş yaptıktan sonra ilk 7 gün içinde aynı şekilde arandım. Benim düşünceme göre ya veriler satılıyor ya da sızdırılıyor.