1 Günde değişen Line Attenuation değeri

Merhabalar,
Geçen gün evin önündeki Tip-7 saha dolabında TT ekipleri çalışma yaptılar. Ve o gün internetim de sorun yaşamaya başladım. Örnek olarak modem ara yüzüne giremiyordum (192.168.1.1 yazdıktan sonra hiçbir şey olmuyor dakikalarca beklememe rağmen. Modemi kapatıp açınca düzeliyor), internette çok büyük dalgalanma oluyordu, modem ara yüzüne girmek için modemi kapatıp açtığımda ise Line Attenuation değerimin 4,9db den 5,9db (downstream) çıktığını gördüm ve modemi yeniden başlatalı 2-3dk olmasına rağmen 120 küsür crc olmuştu bile. Daha önce 8-9 günde 3000crc zor oluyordu (Ve ne zaman modemi yeniden başlatsam upload hızım 5,5Mbps olarak gözüküyor sonra ne oluyorsa düzelip 7,5Mbps ye çıkıyor). Ancak internet hızımda bir sorun gözükmüyor 4ms - 75Mbps - 7,5Mbps. Bu değerlere rağmen internet sitelerine erişim hızım çok düştü. Örnek olarak YouTube giriş süresi önceden 2sn. idi şu anda 10-12sn. kadar bekliyorum. Bu olayı başka internet sitelerinde de yaşıyorum. Acaba Pc kaynaklı bir sorun var mı diye düşündüm ama başka Pc ile de aynı sorunu yaşadım telefon ile de. Destek kaydı açmıştım ve TurkNet tarafından bir sorun ile karşılaşılmadığını söylediler. Muhtemelen haklılar ama bu neden kaynaklanmış olabilir. En son IPv6 ya geçiş yaptım sanki o zamandan beri internetim böyle ama onda da şöyle bir sorun var IPv6’yı kullanamıyorum modemde gerekli ayarlamaları yapmama rağmen. IPv6 için gerekli olan sürüm Asus tarafından kaldırılmış ve şu anda Asus ile sürekli olarak konuşuyorum en son benden IPv6 için modemde yaptığım değişikliklerin SS ini istediler gönderdim ancak daha dönüş yapmadılar. Sorun sizce neyden kaynaklıdır? IPv6 mı yoksa saha dolabında yapılan müdahale mi yoksa evdeki DSL kablosundan mı?

İlk hız testini yazıyı yazmadan önce yapmıştım diğerini de yazıyı bitirdikten sonra. Yaklaşık 5-10dk aralıklar ile. Ethernet kablosu takılı.

Max rate azaldı ise sebebi bu olabilir, site giriş süresi konusunda da sadece ipv4 modu seçili iken deneyip kontrol edin.

Max rate aynı, bu sorundan önce de 93-89Mbps arasında idi. İlçe modu derken o kısmı tam bilmiyorum aydınlatabilir misiniz?

Kusura bakmayın otomatik klavye azizliği. Max rate değişmedi sadece zayıflama arttı ise farklı bir işlem yapılmış da olabilir. Eğer crc sayısı aşırı yükselir ise kararlılık ayarı ile düzeltmenizi önerebilirim.

Tamamdır bunu deneyeceğim.

şu anda snr margin değerim 8.0db. 10db yeterli olur mu?