1 Aydır 3-5-10 saniye internet kopuyor tekrar geliyor

Hatay’da yaşıyorum depremde evimiz veya mahallemiz etkilenmedi 8-9 şubatta evden ıvır zıvır almaya girdiğimizde internet vardı hiç kopmadı yani 1 ay öncesine kadar; 1 yıl önce müstakil evimize telefon kutusundan gelen siyah kablo yoğun kar sebebiyle kopmuştu direkler devrilmişti vs neyse onu düzelttiler fakat yeni kablo takarak değil bildiğimiz yama yapma taktiği ile gel zaman git zaman şuana kadar yağmurdu tozdu vs derken kablonun yama yerleri açıldı en ufak bir rüzgarda en ufak bir yağmurda internet kopmasına şahit oldunuz mu hiç? Destek kaydı açtım telekom ekipleri geldiler onların gözünün önünde rüzgar durdu internet geldi youtube vs sitelere gayet normal şekilde girdi kaç kere f5 attık felan hop rüzgar bi başladı telekomcular yanımdayken internet tekrar gitti, ikisi de birbirine baka kaldı. Bir telekom çalışanı saha dolabının oraya gitti değerlerimi kontrol etmek amacıyla değerler normal dedi internet var dedi ama diğer çalışan benim yanımda telefon ile konuşuyorlar o ona internet var diyo yanımda ki çalışan internet yok diyor en son modemin arkasında ki + olarak yama yapılan dsl kablosunu yenilediler tekrar yama yaptılar yine yok internet. Bana söyledikleri şey ise ya internet hızını düşürelim ya da bu kaydı kapat yeni bir ekip gelicek onlar kabloyu değiştiricek dediler. Açıkçası kaydı kapatmaya korktum bu kayıt kapanırsa kim bilir kaç ay sonra gelirler diye kaydı kapatmamaya özen gösterdim fakat kaydı kapattım farklı bi sebepten (internet düzeldi zannedip kaydı kapatmış olabilirim hatırlamıyorum’'. yeni açtığım destek kaydında ise kablo arızamın olduğu ve ekiplere iletildiği yazıyor 1 ay tahmini onarım süresi verdiler bu 1 ay’ın dolmasına son 1 gün kaldı sizlerden ricam ve sorum şudur ki, ben ne yapmalıyım mahallede ki kabloyu kendim mi kopartayım yoksa verilen süreyi beklemeli miyim? Diğer bir sorum da şu telekomcuların dediği gibi kablolar aşırı aşınmadan hızı kaldıramıyor olabilir mi ?

75mbps özgür iletişim paketi kullanıyorum bu olayların gelişmesi esnasında 44 mbps’e düşürüldü yine internet yok bende diyorum ki ilk önce 35 mbps daha sonra olmazsa 24 yine olmazsa 16 mbps’e çekebilirsek düzelme şansı var mıdır ?

Şimdiden teşekkür ederim herkese iyi forumlar dilerim…

Selamlar @Akifum, forumda ısınmaya bağlı performans ve bağlantı sorunu yaşadığını söyleyen kullanıcılarımız bulunuyor. Benzer bir sorunu yaşıyor olmanız olası. Tarafınıza çözüm için verilen sürenin fazla olduğunun farkındayım fakat maalesef altyapısı sağlayıcısının bilgisi dışında müdahale sağlayamıyoruz.

Bugun bir gariplik oldu ve internet 3-4 saatligine kopmadi faka şimdi yine yok bu isinma muhabbeti olsa hic internet gelmezdi tahminimce ama geldi ve tekrar gitti, alt tarafi iki direk arasi bir kablo değistirilmesi gerek fotograf video atabilirim kablo ben bittim diyo resmen yerlerde surunuyordu arabalarin tozlari vs derken tamamen işlevini kaybetme noktasina geldi…

bu çektiğimiz çilenin sadece altyapımızda ki hız neyse onu verdiğiniz için çekilebilir olduğunu bilin lütfen yoksa sizin de türk telekomdan kalır yanınız yok müşteri ve telekom arasında aracı kurumdan başka bir şey değilsiniz umarım yakın zamanda telekomun altyapısına müdahale etme hakkınız olur yoksa telekomdan bir farkınız kalmayacak yakında