1 Ay Arayla Snr Margin Değişimi

30 Ekimdeki 100 mbps Snr Değeri
resim
6 Aralık 100 mbps Snr Değeir


Sağlıklı 100 mbps kullanıyorsun diye seviniyorsun ama 1 ay sonra alt yapı felç. Kopma gibi bir durum yok ama internet stabil hissettirmiyor ve aşırı crc hataları mevcut. Kopmadığı sürece kullanmaya devam edeceğim. Alt yapı iyileşmesi gerekirken kötüleşmesi ancak bizde olur.

1 Beğeni

Aynı problemi yaklaşık 1.5 senedir ben de yaşıyorum. Snr margin değerim 10’du hızım 100’dü. Snr 2’ye kadar düştü, şu anda hızım 60 mbps snr 8 ve hat zayıflamam 6’dan 12’ye çıktı :smiley: Son 2 aydır her akşam hızımın 5’lere düşmesi de cabası. Bölgede kullanıcı sayısı veya trafik arttığından dolayı yaşanıyor bunlar sanırım.

1 Beğeni

Destek kaydı açıp, bağlantının yenilenmesini isteyin. Sonuç yine aynı ise kapasite kaynaklıdır. :man_shrugging:

İnternet ilk defa koptu geldiğinde snr 7.7’e çıktı. Şu anda 6.3 - 7.7 arasında gidip geliyor. 1-2 snr daha yüksek olsa kurtarcak. Bölgede port yok kimse internet bağlatamıyor. Ona rağmen kullanıcı sayısı artıyor. Demekki port olsa :grinning:

Merhaba @eray54 sizin sorununuz altyapı kaynaklı olduğu için TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden arıza kaydı açmanız gerekiyor eğer bir sonuç alamazsanız size yardımcı olmak için ben ve diğer moderatör arkadaşlar burdayız. İyi günler dilerim.

binanız tek katlımı? eğer tek katlı değilse alt komşunuzda hızını yükselttiyse olur bu durum başıma geldi aralık ayından mart ayına kadar 80mbps 12snr ile kullandım sonra alt komşumuz hızını yükseltince margin değeri 8’e düşmüştü sonrasında ise hızımı 50’ye çektirmek zorunda kalmıştım :')

Evimiz müstakil. Kablo direkt direkten eve geliyor.

Teşekkür ederim şimdilik çok oyun oynamadığım ve fazla kullanamadığım için böyle kalsın diyorum. Belki ilerde değerler iyileşir. :thinking: